Miklós
-7 °C
4 °C

A Cégbíróság bejegyezte a Magyar Telekom és a T-Mobile egyesülését

2006.02.28. 15:06

A Cégbíróság ma bejegyezte a Magyar Telekom Rt. és a T-Mobile Magyarország Rt. egyesülését, valamint a 2005. december 20-i rendkívüli Közgyűlés által a Magyar Telekom Rt. Alapszabályában elfogadott módosításokat. Így 2006. március 1-jétől a T-Mobile Magyarország Rt. jogutódja a Magyar Telekom Nyrt. lesz. A T-Mobile a Magyar Telekom üzletágaként is teljesíti előírt kötelezettségeit és vállalásait, így változatlan formában és megszakítás nélkül nyújtja szolgáltatásait ügyfeleinek. A változás nem ró feladatot a T-Mobile-lal szerződésben álló ügyfelekre.

A Cégbíróság ma bejegyezte a Magyar Telekom Rt. és a T-Mobile Magyarország Rt. egyesülését, így 2006. március 1-jétől a Magyar Telekom Rt. a T-Mobile Magyarország Rt. általános jogutódjává válik, míg a T-Mobile önálló márkaként és önálló üzletágként működik tovább a Magyar Telekom Csoporton belül. A T-Mobile a Magyar Telekom üzletágaként is teljesíti előírt kötelezettségeit és vállalásait, így változatlan formában és megszakítás nélkül nyújtja szolgáltatásait ügyfeleinek. A változás nem ró feladatot a T-Mobile-lal szerződésben álló ügyfelekre.

A Cégbíróság bejegyzését követően 2006. március 1-jétől a Magyar Telekom Rt. cégneve Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra (angolul: Magyar Telekom Telecommunications Public Limited Company) változik, rövidített neve pedig Magyar Telekom Nyrt. (angolul: Magyar Telekom Plc.) lesz.

A cégbírósági bejegyzésnek megfelelően a Magyar Telekom Nyrt. alaptőkéje 43.385 db részvény névértékével csökkenve 104.276.831.500 Ft-ra változik, tekintettel arra, hogy két részvényes nem kívánt befektetőként részt venni a jogutód társaságban. Ennek megfelelően a Társaság alaptőkéje 1.042.768.215 db egyenként 100 Ft névértékű "A" sorozatú névre szóló törzsrészvényből és 1 db 10.000 Ft névértékű "B" sorozatú névre szóló szavazatelsőbbségi részvényből fog állni.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!