Piroska
-10 °C
1 °C

Az AOL fittyet hány az online tüntetőkre

2006.03.01. 14:48

Nem hatotta meg az Egyesült Államok egyik legnagyobb infrastruktúra- és tartalomszolgáltatóját, az AOL-t az az online petíció, amelyet a felhasználók, cégek és civil szervezetek tettek közzé az e-mail ingyenességének megőrzése érdekében. A Time-Warner tulajdonában álló AOL nemrég bejelentette, hogy a "nagyfelhasználóknak" , vagyis azoknak a cégeknek, amelyek egyszerre sok üzenetet küldenek ki, fizetniük kell az e-mailek célba juttatásáért; cserébe a fizetős ügyfelek üzenetei garantáltan célba érnek.

A bejelentés számos szervezetet felháborított, a tiltakozás fórumaként létrehozott szájt, a dearaol.com-on szerepel az ötlet ellenzői között az Amerikai Fegyvertartók szövetsége, a Demokratikus Nemzeti Szövetség, egy rákellenes liga, sőt az apróhirdetés-levlistáiról ismert Craigslist is.

Az AOL hajthatatlan

"Az internet azért játszhat fontos szerepet a demokráciában és a gazdasági innovációban, mert minden felhasználó előtt egyformán nyitott - nem szabad megengednünk, hogy az internet lejtős pályává váljon" - áll a petícióban.

Az AOL szóvivője azonban közölte, a cég hajthatatlan, és harminc napon belül bevezeti a változtatást. Nicholas Graham szerint a tiltakozók olyan szervezetek, amelyek politikai tőkét gyűjtenek online, és rossz célpontot választottak maguknak, amikor az AOL döntése ellen tiltakoznak.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!