Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

A Bouygues atomipari vállalkozás is lenne

MTI
2006.03.02. 14:25
A francia Bouygues építőipari és távközlési csoport feje közölte, hogy vállalata szerepet szeretne játszani a francia nukleáris iparban, és nem csupán reaktori blokkokat építene fel, ami így azt jelentené, hogy a világ vezető atomenergetikai csoportjával, az Areva állami céggel lépne valamilyen frigyre.

Szerinte vállalata erre tökéletesen megfelel s nem mellékesen részvényesei franciák. A francia kormányzat ugyanis tudatta, hogy ellen van az Areva privatizálásának, már tavaly lemondtak arról a tervről, hogy a tőzsdére vigyék. A Bouygues első számú embere ugyanakkor most megerősítette, hogy atomipari ambiciói ellenére cége nem mondana le média- vagy távközlési vállalkozási profiljáról. Martin Bouygues vélemény szerint "hozzáértésük más francia vállalkozási területekhez való hozzáértésükkel egészülhetne ki".

A Bouygues csoport szerdán 832 millió eurós adózott eredményt jelentett tavalyról, 8,5 százalékkal kevesebbet a 2004-es 909 milliónál, IFRS szerint. Az üzemi eredmény 12 százalékkal 1,75 milliárd euróra nőtt 1,56 milliárdról, a pénzforgalmi többlet (EBITDA) 15 százalékkal 1,35 milliárd euróra gyarapodott 1,18 milliárdról, a forgalom 15 százalékkal 24,44 milliárd euróra emelkedett 21,2 milliárdról.

A történelmi alaptevékenység, a Bouygues Construction építőipari részleg 11 százalékkal 5,8 milliárd euróra növelte bevételét 5,2 milliárdról. A Bouygues-é a Colas útépítő vállalat is, továbbá 41,5 százalékkal a legnagyobb részvényese a legnagyobb francia tévéadónak, a TF 1-nek. A TF 1 tavaly, a stagnáló hirdetési bevételek ellenére, 5,2 százalékkal 236,3 millió euróra növelte az adózott eredményét.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!