Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

Magyar tudós az Európai Akadémia tagja

MTI
2006.03.20. 09:35
Kapcsolódó cikkek (1)
Az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjává választották dr. Rosivall Lászlót, a Semmelweis Egyetem professzorát, illetve kutatóorvosát. Az erről szóló diplomát a magyar tudós ünnepélyes keretek között vette át a múlt héten a testület székhelyén, Salzburgban.

Az Akadémia célja, hogy a tudományok és a művészetek egységével a határokat, valamint a tudományos területeket átívelő módon dolgozzon az európai tudás, illetve tudományok további fejlődéséért, és elősegítse, hogy mindenki egyenlő eséllyel jusson hozzá a tudományos eredményekhez, információkhoz.

Az Akadémia hét szakosztályát a humán tudományok, a medicina, a művészet, a természettudomány, a társadalomtudomány, a jog- és közgazdaságtan, a technikai és környezeti tudományok, a világvallások jelentik.

A nemzetközi szakemberekből álló tagság az elmúlt években jelentős, útmutató tudományos ajánlásokat és projekteket dolgozott ki az európai döntéshozók számára, akik egyre fokozottabb mértékben támaszkodnak az Akadémia véleményére.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.