Emánuel
3 °C
12 °C

Mégsem egyesül a Gigabyte és az MSI

Prohardver
2006.03.29. 13:49
A tajvani illetőségű Micro Star International (MSI), illetve Gigabyte képviselői tegnap hivatalosan cáfolták azokat a korábbi híreszteléseket, melyek a két vállalat egy esetleges későbbi egyesülésről szóltak. Egyes gyártói források a korábbi híresztelés kapcsán rámutattak, hogy alapvetően mindkét cégnek érdekében állhat az együttműködés, a Gigabyte ugyanis kiterjedt disztribúciós hálózattal rendelkezik, míg az MSI-nek lényegesen több az OEM-partnere, így a jelenlegi konkurensek jól kiegészítenék egymást egy közös vállalat keretén belül.

A kacsának bizonyuló információ egy a kínai média által elterjesztett – mint utólag kiderült félreértett – riport révén kelt szárnyra; a lapok Henry Lu-ra, az MSI kereskedelmi- és marketingigazgatójának nyilatkozatára hivatkozva azt állították, hogy az MSI és a Gigabyte öt évvel ezelőtt kezdett egyesülési tárgyalásokat. Most mind Joseph Hsu, az MSI elnöke, mind Lu cáfolta a hírt, bár utóbbi elismerte, hogy öt évvel ezelőtt valóban tárgyalt egymással a két cég egy lehetséges együttműködésről, ám akkor semmi konkrétumról nem döntöttek, a téma pedig azóta nem került felszínre.

Lényegében ezt erősítette meg Dandy Yeh, a Gigabyte elnöke is, aki a tajvani DigiTimes híroldalnak nyilatkozva elmondta, hogy a múltban többször is „elcsevegtek” Henry Lu-val a vegyesvállalat létrehozásáról, ám ezek inkább baráti beszélgetéseknek bizonyultak, mintsem sorsdöntő tárgyalásoknak.

A hír hallatán elsősorban a kisebb alaplapgyártó cégek lélegezhetnek fel, az élvonalbeli piaci szereplők erősödése ugyanis egyre nehezebb helyzetbe hozza a sereghajtókat. Tajvani gyártói források szerint ezek a vállalatok okkal aggódhatnak egy újabb nagyvállalat létrejötte miatt, az elmúlt időszakban ugyanis több jelentős piaci szereplő is egyesítette erőit.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.