Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Kapaszkodik az AMD

IT News
2006.04.27. 12:57
Az Advanced Micro Devices (AMD) az idei első negyedévben tovább javított pozícióján az x86-os szerverprocesszorok piacán. Az Intel első számú riválisának számító chipgyártó – a Mercury Research piackutató adatai szerint – 22,1 százalékra tornászta fel piaci részesedését ebben a szegmensben. Mindez azt jelenti, hogy a vállalat a korábbi negyedévhez képest 26, egy év alatt pedig 250 (!) százalékkal növelte piaci befolyását. Az AMD a látványos térnyerést főként annak köszönheti, hogy az Intel Xeon chipjei teljesítményben nem tudták felvenni a versenyt az Opteronokkal.

A Merril Lynch adatai szerint az AMD javított a teljes x86-os piacon is – mely a szerverchipek mellett a noteszgépekbe és asztali PC-kbe épített processzorokat is magában foglalja –, itt a részesedése az első negyedévben 22 százalékra emelkedett.

A sunnyvale-i vállalat egyébként 30 százalékra tervezi növelni befolyását a piacon, és ebben nagy szerepet szán a tavaly ősszel megnyitott, de a sorozatgyártásba csak az idei első félévtől bevont új drezdai gyárának. Ez azonban nem lesz egyszerű, mivel az Intel a nyáron egy teljesen új processzorarchitektúrát dob piacra, amelynek kulcsszerepet szán az AMD térnyerésének megakasztásában.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.