Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Biológiai Sokféleség Napja az Állatkertben

2006.05.17. 15:35

Közösen készül a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Napjára a Fővárosi Állat- és Növénykert, a WWF Magyarország, valamint a Rügyek és Gyökerek Környezet- és Természetvédelmi Egyesület. Most vasárnap a három szervezet közös programmal várja az érdeklődőket az Állatkertben.

A Biológiai Sokféleség Nemzetközi Napját május 22-én ünneplik világszerte. Az Állatkertben a jeles naphoz legközelebb eső vasárnap, azaz május 21-én várják az érdeklődőket a biológiai sokféleséggel kapcsolatos programokkal. A programok délelőtt 10-kor kezdődnek, és várhatóan délután 3-ig tartanak majd. A vállalkozó kedvűek öt állomásból álló családi vetélkedőn vehetnek részt, amelynek kezdő állomását a Főkapuval szemközt állítják fel.

A látogatók egyebek mellett Madagaszkár különleges élővilágával ismerkedhetnek meg, különféle állati alkatrészeket, tollakat, tojásokat kézbe is vehetnek. A WWF Magyarország standjánál a mocsári teknősök és a hódok védelméről tudhatnak meg érdekességeket, a Jane Goodal által alapított Rügyek és Gyökerek Környezet- és Természetvédelmi Egyesület munkatársaitól pedig az emberszabásúak védelméről lehet érdekességeket megtudni. A gyerekek ügyes kezű arcfestők segítségével "bújhatnak bele" egy-egy egzotikus állat bőrébe.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.