Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Az NHH csökkenti a mobilvégződtetési díjakat

Napi Online
2006.06.30. 07:55
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) tanácsa a következő három évre szóló határozatával kiszámíthatóvá, átláthatóvá teszi a piaci folyamatokat. A vezetékes- és mobilhálózatokból indított és a mobilhálózatokba érkező hívások nagykereskedelmi végződtetési díjait 2009 január elsejéig a három mobiltelefon-szolgáltatónál egységesen várhatóan percenként 16,84 forintra csökkenti - mondta el Pataki Dániel, az NHH elnöke.

A határozattervezet szerinti végződtetési díj elérése három lépésben történik majd meg, a Magyar Telekomnak mindháromszor - vagyis 2007-ben, 2008-ban és 2009-ben - 14,74 százalékkal, a Pannonnak rendre 16,99 százalékkal, a Vodafone-nak pedig 19,77 százalékkal kell mérsékelnie hálózatában a végződtetési díjat, vagyis a szolgáltatók a három év során összességében 40-50 százalékkal mérséklik díjaikat.

A tanács a 16,84 forintos, napszaktól független, költségalapú árat saját költségmodellje alapján, nemzetközi összehasonlítás figyelembevételével állapította meg. Az NHH ezen döntésével jelentősen hozzájárul a vezetékes és mobiltelefonálás fogyasztói árának további süllyedéséhez, bár ennek mértékét egyelőre nem lehet pontosan meghatározni, az árak alakulásában ugyanis további tényezők is szerepet játszanak.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!