Miklós
-7 °C
4 °C

További .eu-s doméncsalásokat gyanítanak

ZDNet
2006.07.31. 09:58
Belső vizsgálatokat követően a múlt héten befagyasztott 74 ezer .eu domaint az uniós doméneket kiadó brüsszeli EURid. Azóta vizsgálat indult több ezer európai igénylő ellen, akiknek az első körben igazolniuk kell a megadótt, EU-n belüli lakcím valódiságát, közölte Patrik Linden, az EURid szóvivője.

Egyelőre nincsen információ arról, meddig marad zár alatt az érintett 74 ezer internetes cím, illetve mikor lehet rájuk ismét licitálni. A visszaélések ügyében a bírósági tárgyalások várhatóan októberben kezdődnek. Addig a 400 doménbejegyző vállalkozás (registrar) felfüggesztés alatt áll.

A 400 felfüggesztett cégen túl mintegy 450 hasonló címgrabber tevékenykedhet, véli az uniós doménkiosztást a kezdetek óta kritizáló Eudomaindesaster.org nevű szervezet. Mivel mintegy 200 ezer európai internetes címet hasonló módszerekkel nyúltak le, itt az ideje a teljes doménkiosztás átvilágításának, illetve az érintett címek újbóli meghirdetésének, mondta a szervezet képviseletében Daniel Kollinger.

Az EURid nem ért egyet a kritikával, és bizonyítékokat kér a további visszaélésekről. Az alapos gyanúnak okot adó szabálytalanságoknak viszont utána fognak járni.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.