Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Tesztelték a Mac Prót

2006.08.11. 16:37
Megjelentek az első tesztek az Apple legújabb és legerősebb számítógépéről, a Mac Próról. A különböző oldalakon elérhető benchmarkok a középső, 2,66 gigahertzes modellt tették próbára, persze az előző csúcsmodellhez, a Quad Power Mac-hez hasonlították a gépeket. Az eredmények alapján a gép nagyjából elődje sebességét hozza, miközben lényegesen olcsóbb annál: 3300 dollár helyett csak 2500-at kell fizetni érte.

Persze ezek az első tesztek nem feltétlenül használhatók. A Geek Patrol mérései szerint például átlagosan 7 százalékkal gyorsabb az új Mac, de egyes tesztekben elődje teljesítményének alig harmadát hozta a konfiguráció, míg máskor háromszor fürgébb volt annál. Sok volt a szintetikus teszt, ráadásul az IBM-processzoros Macintoshokra írt szoftverek emulátoron keresztül futnak, így hátrányban van az újdonság, ez a lemaradás azonban nem tart örökké: aki most Mac Prót vásárol, jó ha tisztában van vele, hogy rövidesen minden szoftvernek megjelenik az inteles Macintoshra optimalizált változata.

A Macworld tesztje meg azért gyanús, mert az esetek többségében alig gyorsabb a korábbi Quad modell, mint annak kétmagos, 2,7 gigahertzes kistestvére. Szóval nem igazán sikerült minden csepp teljesítményt kifacsarni a gépekből, mindenesetre átlagosan 10 százalékos sebességkülönbséget állapítottak meg, az újdonság javára. Ezek alapján a 3 gigahertzes csúcsmodell 25 százalékkal gyorsabb a régi Quadnál, miközben ugyanannyiba kerül, de az Index jövő hétre tervezett tesztje majd kideríti az igazságot.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!