Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Újabb mozis merevlemez-premier közeleg

Prohardver
2006.09.04. 14:38
A berlini IFA kiállítás keretén belül fedte fel a Hitachi Global Storage Technologies (HGST) legújabb, 2,5 hüvelykes merevlemezét, a CinemaStar családba tartozó C5K160 modellt. A tárolóegység az alkalmazott merőleges adatrögzítési eljárás révén 160 gigabájtnyi tárhelyet kínál – főképp a merevlemezzel ellátott videofelvevők számára.

A Serial ATA interfésszel ellátott CinemaStar C5K160 a HGST korábban bemutatott, elsősorban noteszgépekhez fejlesztett 5K160-as családjára épül hardverszinten, azaz a két lemeztányérral és négy író/olvasó fejjel ellátott egység 5400 fordulat/perces motorral rendelkezik, átlagos keresési ideje 13 milliszekundum, a puffer mérete pedig 8 megabájt. Mivel a merevlemezt elsősorban házi videorögzítőkbe tervezték, a C5K160 firmware-e elsősorban a video- és hanganyagok zökkenőmentes kezelésére lett optimalizálva, a gyártó mindemellett az átlagosnál halkabb működést is ígér.

A Hitachi Global Storage Technologies CinemaStar C5K160 típusú merevlemeze a jövő év első felében kerülhet először beépítésre az otthoni szórakoztatóelektronikai berendezésekbe. Az adattároló fogyasztói ára jelenleg nem ismert.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.