Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Kóka: az informatika terjedése gyors megtérülést hozhat

MTI
2006.09.08. 11:58

Az informatika legnagyobb lehetősége ma az, hogy a kormány kénytelen komolyan venni a technológiai modernizációt, ha a közszolgáltatást meg akarja újítani - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a háromnapos, MENTA-2006 menedzsertalálkozó nyitó előadásában csütörtökön Siófokon.

Az Ágazat - kormányzati párbeszéd: Új lehetőségek az IKT szektor fejlődésében című, 13. alkalommal megrendezett találkozón Kóka János leszögezte: "az államot nem fejőstehénnek kell tekinteni", hanem azt kell megvizsgálni, hogy a több fronton történő változtatásokhoz - az egészségügytől a közigazgatásig - hogyan tud az informatika segítséget nyújtani.

A miniszter az MTI-nek példaként említette: ha kiadnák az informatikai szektornak a feladatot, hogy a teljes vényellenőrzést informatizálja, évente több tízmilliárd forintot lehetne megfogni, amely ma láthatatlan módon csordogál ki a gyógyszerkasszából.

Kóka a magyar informatika nagy kihívásának nevezte az egyre szélesebbre nyíló piaci lehetőségeket, amelyeket szerinte a felkészült hazai szakemberek ki tudnának használni, csak meg kell találniuk a megfelelő réseket a termékek fejlesztésénél.

Közöttük említette az informatikai biztonság, a vírusszűrés, az adatvédelem, az elektronikai dokumentumkezelő továbbfejlesztését.

Hozzátette: tárgyalás folyik egy speciális hitel- és tőkeprogramról, amely az informatikai termékekhez való hozzájutást segítené, alacsony kamattal, nagy türelmi idővel.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!