Judit
-2 °C
8 °C

Több telefonnal is kevesebbet keresett a Nokia

MTI
2006.10.19. 15:00
A világ első számú mobiltelefonokat gyártó vállalatának, a finn Nokiának az idei harmadik negyedévben 20 százalékkal volt nagyobb az árbevétele, mint egy évvel előtte, elérve a 10,1 milliárd eurót, de eredménye ez idő alatt romlott 4 százalékkal és 845 millió euró lett.

Az idei harmadik negyedévben 88,5 millió darabot adott el telefonjaiból, ez a 2005. harmadik negyedévi eladásait harmadával múlja fölül. Ennek köszönhetően a finn vállalat közlése szerint a globális mobilpiacon élvezett részesedését 3 százalékponttal 36 százalékosra tudta növelni, megerősítette vezető pozícióját.

A vállalat eredményének romlását javarészt indokolhatja, hogy a mobilkészülékek átlagára az egy évvel ezelőtti 102 euróról mára 93 euróra esett vissza. A Nokia elsősorban azzal növelte világpiaci részesedését, hogy csökkentette készülékei árát.

A Strategy Analytics nemzetközi piackutató vállalat ugyancsak csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy a világon az idei harmadik negyedévben 256 millió készüléket szállítottak le a gyártók, minden korábbinál többet egy negyedév leforgása alatt. A múlt év harmadik negyedévéhez képest a szállítások mennyisége 22 százalékkal nőtt. A cég a Nokia nemzetközi piaci részesedését "csak" 35 százalékosra teszi.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.