Mária
-6 °C
-2 °C

Késik az internet bevezetése a Boeing gépein

Guardian
2002.04.16. 14:48
Kapcsolódó cikkek (1)
Az amerikai Boeing cégnek el kellett halasztania gépeinek internetkapcsolattal való felszerelését a tavaly szeptember 11-én történt terroristatámadások miatt. A cég az elmúlt évben három amerikai légitársasággal közösen hozta létre a Connexion elnevezésű projektet, melynek célja olyan technika kifejlesztése, amely a levegőben is nagysebességű internetelérést biztosít. A Connexiont idén vezették volna be általánosan a tengerentúlon, majd a világ többi részén is.

Stan Deal, a Connexion értékesítési igazgatója azt mondta, hogy az indulás legalább egy évvel későbbre tolódik. Ennek egyik oka az amerikai kereskedelmi repülés visszaesése a terrortámadások miatt, melynek financiális hatásai körülbelül egy év múlva válnak csak kevésbé érezhetővé. Emellett a Boeing három partnere, az American Airlines, a United Airlines és a Delta Airlines visszalépett a beígért támogatástól, a Boeingre hagyva így a fejlesztés összes költségét, mely már eddig is több száz millió dollárra rúg.

Az elsők, akik a levegőben is internetezhetnek, valószínűleg a Lufthansa utasai lesznek. A német légitársaság az év végén kísérleti jelleggel vezeti be a technikát tengerentúli járatain. Az amerikai kormány is nagy érdeklődéssel fordul a projekt felé, legfőképpen biztonsági okokból, hiszen így - videokamerák alkalmazásával - könnyen szemmel tarthatják a földről a repülőgépek fedélzetét.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.