Salamon
7 °C
13 °C

Népszerű a lapos képernyős iMac

MTI
2002.04.18. 12:26
Nagy sikernek bizonyul az Apple Computer Inc új, lapos képernyős iMac-je. A negyedben leszállított 813 ezer Macintosh közül 220 ezer volt az iMac. Az Apple várakozásai szerint ki tudja elégíteni a keresletet az új komputerekből, de még mindig jelentős elmaradása van az iMac szállítása terén.

Az erős kereslet nyomán az Apple légi úton, Tajvanról szállítja a drága egységeket - a lapos képernyők alkatrészei az első negyedévben háromszorosukra drágultak -, és az extra költségek fedezésére 100 dollárral emelte az egységek árát az utóbbi időben. Az áremelés teljes hatása a szeptemberrel kezdődő negyed előtt nem látható, de az áremelést követően nem tapasztaltak keresletcsökkenést. Ez azt jelenti, hogy a cég folytatja a légi szállítást a legközelebbi negyedévben.

A siker egy része a cég értékesítési munkájának köszönhető: a vállalat az Egyesült Államokban 29 saját üzletében kínálják az Apple termékeit. A naptári év végéig újabb húsz üzletet terveznek nyitni. Elemzők szerint a tavalyi utolsó negyedévben az üzletekbe látogatók 2 százaléka távozott megvásárolt Apple termékkel, és az első negyedévben ez az arány 3,8 százalékra növekedett.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!