Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Átalánydíjas mobilinternet a francia Orange előfizetőinek

MTI
2002.05.24. 11:01
Korlátlan idejű internetszolgáltatást vezet be a brit-francia Orange mobilszolgáltató az összes általa kiszolgált európai piacon. A France Télécomhoz tartozó Orange elsőként Franciaországban indítja be szolgáltatását havi 6 eurós átalány előfizetési díjért.

Az Orange ezzel megtöri a mobilszolgáltatók körében rögzült számlázási szokást: eddig minden szolgáltató vagy a kapcsolattartási idő, vagy a forgalmazott adatmennyiség alapján kalkulálta az előfizetők költségét. Az Orange új díjfizetési rendszere frontális támadás a japán NTT DoCoMo iMode szolgáltatása ellen, amelyet Hollandiában és Németországban vezettek be az elmúlt hónapban. Az iMode-ot a tervek szerint még az idén Franciaországban is bevezetik. Az elsőként Japánban kipróbált iMode hasonló szolgáltatásokat kínál előfizetőinek, mint az Orange tervezett GPRS rendszere, de használatát a belépési idő, illetve a forgalom alapján számlázzák. Az iMode-előfizetés havi 3 eurós átalánydíjjal indul, de ezért csak néhány alapszolgáltatást adnak. Minden többletért már a használat alapján fizetnek az felhasználók.

Az Orange rendszere a GPRS (Global Packet Radio Service) technológiára épül, amely lehetővé teszi a folyamatos kapcsolattartást az internetszolgáltatókkal. Az Orange szolgáltatását GPRS és WAP technológiára felkészített készülékekkel, illetve kézi számítógépekkel (PDA) lehet majd elérni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.