Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Elhalasztották Rogán olcsó internetes javaslatának tárgyalását

MTI
2002.06.07. 13:18
Rogán Antal (Fidesz) kérésére pénteki ülésén egy héttel elhalasztotta az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottsága a képviselő önálló, az internethasználat olcsóbbá tételével kapcsolatos indítványának tárgyalását.

A képviselő - aki a testület elnöke - önálló indítványát a hírközlésről szóló 2001. évi törvény módosítására terjesztette be. A javaslat lényege, hogy a másodpercenként 56 kilobites sebességű tartományban az internetelérést a hatósági áras kategóriából az egyetemes szolgáltatási körbe helyezné át. Ezen túlmenően a képviselő javasolja az egyetemes internettámogatási alap létrehozását, amelyből az internetszolgáltatókat lehetne támogatni.

Kovács Kálmán informatikai miniszter az Indexnek korábban úgy nyilatkozott: "a Rogán-féle javaslat ebben a formájában a Matáv közvetlen támogatását jelentené, évi körülbelül hétmilliárd forinttal, így nem jelenthet megoldást, de a kedvezményes internethasználat kialakítását fontosnak tartom. Az időzítésről csak annyit: kár, hogy egy évvel ezelőtt, a törvényalkotás során nem voltak ilyen ötletei".

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!