Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Ausztria támogatja a koalákat

MTI
2002.07.09. 11:20
Ausztria segíti Ausztráliát a természetvédelemben. Nem tért vissza üres kézzel hazájába a schönbrunni állatkertben tett látogatásáról Deborah Tabart, az Ausztrál Koala Alapítvány (AKF)ügyvezető igazgatója: Bécs híres állatkertje 10 000 euróval segíti az ausztráliai koalák ügyét.

A kis erszényesek távolabbi jövője ugyanis igencsak bizonytalan: 150 éven belül ausztráliai életterük 80 százaléka elpusztul, és a fennmaradó húsz százaléknyi területen sem érezhetik majd magukat biztonságban Az ötödik kontinens keleti partvidékén nagy a városok földéhsége és azoknak a farmereknek a befolyása, akiknek földjei ennek a területnek oroszlánrészét teszik ki - ők egyáltalán nem hívei a termésben kárt okozó koaláknak.

Az AKF kezdeményezte az úgynevezett Koala Habitat Atlas elkészítését, amely azonosítja és feltérképezi a koalák lakta területeket, s egyben megállapítja értéküket is. Deborah Tabart reméli, hogy sikerülni fog törvényt hozni a koalák védelmére, az ennek érdekében indított kampányra fordítják a schönbrunni állatkert ajándékát is.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.