Mária
-6 °C
-2 °C

Szűz Máriával töltődő mobilosok

MTI
2002.07.17. 09:16
Egy fiatal dél-amerikai pár rendszeresen addig imádkozik egy milánói templomban a Szűz Mária-szobor előtt térdepelve, amíg mobiltelefonjuk kijelzőjén meg nem jelenik a "Töltés befejeződött" felirat. Csodáról azonban nincs szó: a mobil nem a szobor által kisugárzó energiától töltődik fel, a "jelenség" jóval földhözragadtabb: a Szűz Mária megvilágítását szolgáló, a szobor mögé rejtett konnektorba dugja a pár mobiltelefonja töltőjét.

Már több mint egy hónapja "törzsvendége" a házaspár a templomnak - és a konnektornak. A helyi papok jó darabig azt hitték, hogy a pár lelki feltöltődésért és megvilágosodásért lett rendszeres látogatója a templomnak, és rajongva imádja a Mária-szobrot, azért térdel elotte hetente több órát is. Egy takarító józanította ki őket, neki feltűnt, hogy amikor a pár imádkozik, kábel kígyózik a szobor mögé.

A parókia lelkésze, Don Antonio Colombo az áramlopkodás ellenére sem tiltotta ki a házaspárt. "Azért járnak a templomba, mert nincs hol lakniuk. Isten háza az otthonuk. Ha itt feltölthetik a telefonjukat, az olyan, mintha egy pohár vizet adnék nekik" - idézte a papot a Corriere della Sera című olasz lap.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.