Nincs értelme hívogatni az Elektromos Műveket

2006.01.23. 11:56
0 hozzászólás

Különös, hogy csak most, de megjelent az első körlevél, ami az áfaváltozásra épít. A szöveg szerint az ELMŰ nem képes magától értelmezni az áfatörvényt, ezért minden fogyasztójától egyenként vár bejelentést. Igazából ez nem így van.

A körlevél

Sziasztok!

Közérdekű info:
Minél hamarabb hívjátok fel az Elektromos Műveket az ÁFA-változás miatt
bejelenteni a jelenlegi méroállást, mert a bejelentés napjáig 25 %-kal,
utána 20 %-kal számolnak.
Add tovább minél több embernek munkahelyen, e-mailben stb.!
Megkédeztem telefonon, valóban igaz... :((

Hajrá hajrá...!!!
06-1-238-1000 kérni a kezelotol a számlázást és ott a 3-as gomb...

Kell hozzá a fogyasztói szám és az óraállás/állások.

Mit mond az ELMŰ?

Boross Norbert, az ELMŰ kommunikációs igazgatója elmondta, a levél több valótlanságot tartalmaz. Egyrészt az Elektromos Művek ügyfélszolgálatának nem ez a telefonszáma. Van nekik kék (06/40/38-38-38) és ingyenes zöld számuk is (06/80/202- 938, 06/80/200-338) az ügyfeleknek. A levélben megadott telefonszám, amúgy az Elmű Rt. központi száma.

A kommunikációs igazgató elmondta, a havi mérőállás-bediktálás az összes áramfogyasztó csupán két százalékát érinti, a maradék 98 százalék éves leolvasás/elszámolás rendszerben fizet.
"Mindenki az előző havi fogyasztásáról, vagyis utólag kap számlát. Aki havi elszámolásban fizet, havonta egyszer bediktálja telefonon a mérőállása adatait, de ez az összes fogyasztó csupán két százaléka. Náluk az áfatörvény értelmében arányosítjuk a számlához tartozó áfakulcsot, vagyis ha mondjuk december 15 és január 15 közötti időszakot számoljuk el, akkor az összeg felének 25, a másik felének 20 százalék az áfája" – magyarázta Boross Norbert.

Ezek szerint lánclevelek küldözgetése helyett mindenki pontosan ugyanúgy jelentse be az áramszolgáltatójának a mérőállását, ahogy eddig.

Kiegészítés

Az Elektromos Müvek honlapján található alábbi mondat:

"Ezúton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy a gazdasági és közlekedési miniszter 114/2005. (XII. 23.) rendelete értelmében Társaságunk, a Budapesti Elektromos Művek Rt. (ELMŰ) 2006. január 1-jétől a villamos energia fogyasztási díját havi leolvasás esetén a hatálybalépést követő első leolvasással kezdődően, illetve ennél ritkább leolvasás - például éves leolvasás - esetén a fogyasztó által magadott mérőállás szerint, vagy ennek hiányában a fogyasztás időarányos megosztásával állapítja meg és számlázza, az alábbi tarifák és egységárak alapján."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!