15 kiló cigisdoboznejlon, kerekesszékért

2006.02.15. 16:17
0 hozzászólás

bat

Gyűjtsön össze tizenöt kiló, a cigisdobozt védő nejlonfóliát, és egy szegény mozgássérült elektromos tolószéket kap a British American Tobaccótól! Furcsán hangzik, ugye? Mert például mit kezd a dohányipari cég azzal a sok fóliával? És tényleg, vajon hány darab szuperkönnyű nejlonfólia kell 15 kg eléréséhez?

Utánajártunk az értelmetlen jótékonyságnak hangzó lánclevélnek, olvasson tovább, mert minden kiderül!

A körlevél

Sziasztok!

Szeretném kérni a segítségetek egy gyűjtesben!!
Mégpedig a cigis dobozok külső nylonfóliáiról lenne szó.
Ebből kellene 15 kg-ot összegyűjteni, eddig kb. 4 kg van már meg.
Ha ez a mennyiség összegyűlik, akkor egy mozgássérült kap egy elektromos tolószéket, ami nagyon megkönnyítené az életét!!! (BAT cég felajánlása )

Ha nem okoz gondot, kérlek, próbáljatok meg ahol dolgoztok gyüjteni egy dobozba!
Ha szóltok, én elmegyek érte!!!

Kérlek segítsetek!!!
Előre is köszönöm a mozgássérült nevében!

(x.y
elérhetőség)

Cigitények

Két éve már körbejárt a ciginejlonos híresztelés, és már akkor is kamu volt, igaz, akkor valamivel kreatívabb formában terjedt. Egy olvasónk úgy emlékszik, a vállalati dohányzóban is hirdették az akciót: "a cégünknél az összes dohányzóban megjelentek nagy barna dobozok, az oldalukon ugyanez a felhívás, mint a mostani. Mivel a városban van egy BAT-gyár, felvettük velük a kapcsolatot, és kiderült rövid úton, hogy átverés a dolog, de azt nem sikerült kideríteni, hogy ki indította el a lavinát" – írja.

Mi is felkerestük a British American Tobacco magyar vállalatát, ahol mindenre fény derült. Jakab János, vállalati kapcsolatok vezető, aki már ismerte a lánclevél tartalmát, az alábbi közleményt küldte a Hoaxkábelnek:

"A British American Tobacco Hungary ezúton tájékoztat minden érintettet, hogy a körlevélben megjelölt akcióhoz sem kezdeményezőként, sem támogatóként nincs köze, az abban foglaltakért felelősséget nem vállal.
A British American Tobacco Hungary felelős dohányipari vállalatként kiemelt figyelmet fordít a vele szemben támasztott társadalmi elvárások teljesítésére. Ezen elvárásokat a Társadalmi Párbeszéd folyamatában ismeri meg, és Társadalmi Beszámolójában teszi közzé az ezekre adott válaszait, vállalásait. A folyamat révén a British American Tobacco Hungary több fontos társadalmi célt támogat, és erről folyamatos tájékoztatást nyújt, elsősorban honlapunk Felelős Vállalati Magatartásunkat bemutató fejezetében."

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.