György
12 °C
23 °C

Gyerekeket lopkodnak Egerből és Győrből?

2009. 06. 15. 07:36

Újabb emberrablós lánclevél ütötte fel a fejét. A szöveg szerint lesötétített, fekete autóba rántják be a gyanútlan, 14 és 18 év közötti járókelőket. Megkérdeztük a rendőrséget, hogy igaz-e és hát persze, hogy nem.

A lánclevél

"Továbbított Üzenet!!!!
S.O.S. MINDENKINEK!!!!

Szeretném minden ismerősöm figyelmét felhívni!!!!!! Győrben egy nagy fekete autóból 4 jól szituált fiatalember szólít le fiatal (14-18 év közötti) fiúkat és lányokat, valamilyen utcát, hidat, vagy bármit keresve. Amikor a leszólított gyerek elmondja, hogy merre van, amit keresnek, úgy tesznek, mintha nem hallanák, és közelebb hívják az illetőt. Miután ő gyanútlanul közelebb megy, megpróbálják az autóba tuszkolni, és ha ez sikerül, a gyereket innentől kezdve senki nem látja többet. Egyik ismerősöm lányát próbálták meg így elrabolni (péntek, fényes nappal a Szigethy Attila utcában! ADYVÁROS ), de neki szerencsére sikerült elmenekülnie. A rendőrség tud a dologról, de valamilyen okból nem publikálja, azért írtam, hogy mindenki beszélgessen el a csemetéjével, és akit tud, értesítsen erről, amit írtam, mert tényleg nem vicc....!!!! Ha már hallani nem lehet róla sehol, legalább itt figyelmeztessétek az ismerőseiteket!! "

Én most beszéltem egy ismerősömmel telefonon,és Ő azt mesélte,hogy Egerben is lesötétített fekete Mercedesszel próbálkoznak a 14-19 év közötti gyerekekkel!

Hol élünk?
A Rendőrség ilyenkor mit csinál?????

KÉRLEK, ADD TOVÁBB, MERT ÉLETEKET MENTHETSZ VELE!!!!"

A tények

Kocsis Tünde Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta, minden alapot nélkülöz a híresztelés, amely egy hónapja köröz az interneten. "Semmilyen a lánclevélben szereplő esettel kapcsolatos bejelentés nem érkezett kapitányságunkhoz, de még hasonló esettel kapcsolatos sem" - fogalmazott, majd hozzátette, ha valakinek eltűnik a gyereke, egészen biztos, hogy értesítette volna a rendőrséget.

A Heves Megyei Rendőrkapitányságot is megkerestük, hogy az esetleges egri esetekről érdeklődjünk. Soltész Bálint szóvivőtől megtudtuk, az egri rendőrség sem kapott ilyen, de még hasonló bejelentést sem.

Hozzászólások (100)

 • gykari2009.06.15 08:32:16

  Érdekes, a télen lányom egyik évfolyamtársát, egy tizenhat éves lányt akartak autóba tuszkolni, az iskolában fel is hívták a figyelmet, hogy legyünk óvatosak. Igaz, a helyszín nem Eger, és nem is Győr.

 • uccaszoc2009.06.15 08:33:41

  Ez olyan régi már. Viszont szomszéd faluból tényleg tűnt el gyerek.

 • Piraeus2009.06.15 08:35:59

  Ne higgyétek el! Igaz az utolsó szóig a levél!
  Engem Budapesten akart négy, 25-28 körüli félmeztelen szőke betuszkolni a nyitott kabriójukba. Rá sem merek gondolni mi lett volna, ha nem rántanak ki a kezeik közül a körúton sétáló öreg nénik!

 • Bejja12009.06.15 08:36:45

  Bocsánat, tudom, hogy tudnom kellene, de ezekből a lánclevelekből kinek van konkrét -forintban mérhető - haszna ?
  Az oldalnak a reklámból ahol kattintanak ?
  Merthogy más értelmét nem látok.

 • walker572009.06.15 08:38:29

  A hír igaz, sőt elég korai életkori állapotban realizálják a gyereklopást.
  Hogy pontos legyek, még spermiumi állapotban.
  A fent nevezett városok megközelítési útjainak elhagyatott helyein bögyös faros nem soláriumbarna nőnek látszó egyedek ácsorognak,lesve az ellopandóra.
  A lánclevelet rosszindulatú plázacicák és feleségek terjesztik :))

 • Dogdog2009.06.15 08:38:34

  Na majd lassan elindulnak itt a finom kis dezinformációk, remélhetőleg nem a fizetettek elfelejteni a hivatalosnak mínősíthető tényt, hogy az ember és szervkereskedelem fellegvárával határos országunk. Érdekes módon a Kecskeméten, a város közepén végrehajtott akciót amiből minden tény szerint a nagyon igazságbajnok rendőrségünket is kizárták ami egy "kinai bolt" ellen történt meg ami szervkerekedelmben lehetett sáros. Annyira nyűgüs volt a dolog, hogy egy személyes ismerős bíró kérdésére azzal magyarázkodott neki a rendőri vezető, hogy félő a dolgok valós ismeretében elszabadulhatna a pokol a kinai honfitársakkal szemben. Nem lesöpörni kellene az asztalról a poszt hírét hanem következetesen közösen utána mennünk mi a háttere neki. Lehet hogy csak a félelemkeltés, de az esetleg már elég hogy esetleg komolyra fordítsuk az információt. Azt meg mindannyian tapasztaltuk, hogy a rend őrei sokkal kisebb ügyekben is össze vissza dezinfármálták az embereket
  védve felsőbbrendűnek aposztrofált kasztjukat. (Emlékezzetek a rejtélyes Békéscsabai rendőr öngyilok esetre). Egyébként komoly tisztelet a kivételnek és részvét nekik hogy olyanok közt kell komolyan tenniük a dolguk.

 • huzooka2009.06.15 08:39:09

  @gykari detto, orszag nyugati fele?

 • Johnny Fiama2009.06.15 08:40:56

  Az én húgomnak a barátnőjének, az unokatesójának a szomszédjának, akinek van egy építészmérnök ismerőse, na annak a volt kollégiumi szobatársának a gyerekét is el akarták rabolni ilyen fekete mercisek, hogy megegyék. Ez most komoly, add tovább!!!

 • Dogdog2009.06.15 08:42:29

  bocs csak kutyafutta írás miat becsúszott pár hiba:
  Na majd lassan elindulnak itt a finom kis dezinformációk, remélhetőleg nem a fizetettek által elfelejtetni a hivatalosnak mínősíthető tényt, hogy az ember és szervkereskedelem fellegvárával határos országunk. Érdekes módon történt így a Kecskeméten, a város közepén végrehajtott akció amiből minden tény szerint a nagyon igazságbajnok rendőrségünket is kizárták, ami egy "kinai bolt" ellen történt merthogy szervkerekedelmben lehetett sáros. Annyira nyűgüs volt a dolog, hogy egy személyes ismerős bíró kérdésére azzal magyarázkodott neki a rendőri vezető, hogy félő a dolgok valós ismeretében elszabadulhatna a pokol a kinai honfitársakkal szemben. Nem lesöpörni kellene az asztalról a poszt hírét hanem következetesen közösen utána mennünk mi a háttere neki. Lehet hogy csak a félelemkeltés, de az esetleg már elég, hogy esetleg komolyra fordítsuk az információt. Azt meg mindannyian tapasztaltuk, hogy a rend őrei sokkal kisebb ügyekben is össze vissza dezinformálták az embereket
  védve felsőbbrendűnek aposztrofált kasztjukat. (Emlékezzetek a rejtélyes Békéscsabai rendőr öngyilok esetre). Egyébként komoly tisztelet a kivételnek és részvét nekik hogy olyanok közt kell komolyan tenniük a dolguk kik közt azt kénytelenek.

 • Dogdog2009.06.15 08:43:20

  miatt :)

 • Dogdog2009.06.15 08:44:35

  Johnny Fiama*lehet ebből, lehet az életből viccet csinálni csak nem érdemes, mert egyre büdösebb lesz....

 • Piraeus2009.06.15 08:45:36

  @Bejja1
  Senkinek nincs belőle haszna, csak annak a pattanásos tizanhat éves kamasznak / unatkozó informatikusnak, aki jót röhög amikor látja, hogy mekkora hullámokat vert, mennyi változáson ment át és hány százezer példányban terjedt el az ökörség, amit azon az unalmas szerda délutánon heccből leírt és elindított.

 • ◄ViZion2009.06.15 08:45:41

  A hír igaz! teljesen megbízható forrásból kaptam a ziwiwen, gyorsan ki is raktam párszor...
  :)

  Segítsetek, vagy nincs szívetek... Kűggyétek tovább Ti is!
  http://yikes.tolna.net/hoax/

  :)

 • Dogdog2009.06.15 08:47:21

  egyébként a Kecskeméti szemtanúinak símán azt mondta a szóvivő, hogy nem láthattak semmit....

 • Piraeus2009.06.15 08:50:01

  Dogdog, kedvesem!
  Ha tudnál túllépni az üldözési mánián, akkor felfognád, hogy az indexes újságíró pontosan azt tette, amit felvont szemöldökkel követelsz: utánament az információnak.

  Vagy esetlek csak a "valóban így történt, mi pedig igyekszünk eltitkolni" válasz lenne számodra elfogadhtó? Sajnálom, hogy csalódást okoz, de a valóság épp ennek az ellenkezője.

  Tudom így sokkal unalmasabb az élet, és dolgozni is vissza kell menni.
  Dehát ez van, mit tehetünk...?

 • ◄ViZion2009.06.15 08:50:39

  Bejja1, Piraeus,
  DE igenis VAN benne haszon. A lánclevélhez csatolnak 800 nevet, amit a spammer is megkap, onnan a leveleő progi lementi egy kattintásra az e-mail címeket.
  Ezek a címek frissek, és nagy valószínűséggel -ha már kapták/küldték a hoaxot- a spamokra, esetleg az ilyen-olyan oldalak linkjére is kattintanak, minden szart telepítenek.
  Ez a biznisz, meg az, hogy egy iwiw-es mail/jelszó kombóval az összes látogatott oldala "törhető", mert ua. a jelszava...

 • Dogdog2009.06.15 08:51:37

  Piraeus* így is igaz lehet és ha nem ?! Tudjuk, legakábbis a hivatalos szinten hány "megmagyarázhatatlan" eltünés van magyarországon és a helyzet ellenére ami nincs időnként kiderülget, hogy egy éppeg magyar lány megmenekül pld egy holland bordélyból. Gondolj rá, hogy egy arabból soha sem fog, bár van kivétel de az nem magyar volt.

 • walker572009.06.15 08:51:40

  Dogdog-nak!!
  Látod, így készülnek a lánclevelek, semmi sem volt Kecskeméten, sem rendőri se bírói megnyilatkozás.
  Mert ha suttogva terjed is, egy ilyen hír már kiverte volna biztosítékot a városban és lenne elszabadult indulat hidd el.
  Kommunikácó szeritn a hír esetében fontos a
  forrás, azaz honna ered más ha a kocsmában hallottam, más ha bíró vagy főrendőr a forrás.
  A másik fontos dolog az érintettség, ha Burundiban történt mindneki leszarja, ha nálunk az országban vagy épp x városban, na az már érzékeny.
  De ettől ez is, az is egy kalap szar és csak aarra jó,mint a leértékelt sajt, hogy felszínre hozza baromságainkat.

 • Haaresy2009.06.15 08:53:02

  A hír igaz, engem is elraboltak és megerőszakoltak... holnap is megyek arra!!!

  Bizony a hoaxnak lehet komoly gazdasági alapja, pl a kéretlen címkérés, spam lehetőség stb! Ha kapsz egyet akkor járj utána és ne küldözgesd 100 felé!!

 • Dogdog2009.06.15 08:53:48

  ViZion*szakmai ismereteidf a "0" alatt vannak, azért ez nem így megy, egy spamot küldeni meg mailboxot feltörni nem ugyanaz :)

 • Krump_Lee2009.06.15 08:56:00

  Most gondolj bele.
  Küldözgeted a lánclevelet.
  Mintegy listára feliratkoznak az aktív hülyeségre kapható email címek tulajdonosai.
  És majd megy is a sok szemét a viagráról és társairól...
  A spam küldözgetőknek a legjobb ez az egész hülyeség.
  És ott már ténylegesen pénzről beszélhetünk.

 • xenuka2009.06.15 08:57:45

  Ha kamu az gáz.
  Ha nem kamu az még nagyobb gáz.
  Addig viccesek az ilyen arcok, amíg személyesen nem érintettek.

  Emlékezzünk csak:

  Pásztor Albert Miskolc rendőrkapitánya is CSAK akkor vette észre HIVATALOSAN, hogy van cigánybűnözés, amikor két év alatt másodszor rabolták ki a szüleit fényes nappal Miskolc belvárosában.

 • Dogdog2009.06.15 08:58:13

  walker57*te talán fizetett vagy ?! Egy abszolúte tisztán látó igazság bajnok.
  Gratulálok, gzdagodj csak, csak néha szégyeld is el magad hátha sikerül!

 • Piraeus2009.06.15 08:59:13

  Dogdog!
  Így is lehet, meg nem is? Persze. Csak a levél igazsága mellett semmi nem szól, a hazugságát viszont két megyei kapitányság válasza bizonyítja.
  Döntsd el kinek hiszel!
  Amúgy ugyanazt teszed mint a cikkben szereplő hoax: soha nem hallott, bizonyítatlan és zavaros történetet terjesztesz.
  Ugye nem baj, ha inkább most lezárom veled ezt a beszélgetést?
  (Annyi értelmes dolgot is csinálhatnék...)

  Szép napot neked! És légy óvatos: a rémhírterjesztést a törvény bünteti, ha azzal kárt okozol.

 • walker572009.06.15 09:00:30

  Nem, kedves Dogdog!!!
  Én csak simán normális vagyok ezért pedig ebben az országban senkit se fizetnek.

 • Dogdog2009.06.15 09:00:34

  ja* és címlistát a fentinél sokkal könnyebben lehet építeni főképpen olyat aminek értelme is van alkalmazni - ennyit az itteni szakértőknak:)

 • Dogdog2009.06.15 09:02:00

  walker57*a normálist nem erőltetném a helyedben mivel eléggé relatív fogalom egyébként is, leginkább ebben az országban sajnos

 • Dogdog2009.06.15 09:04:26

  és ebben az országban sokmindenért fizetnek csak a munkáért kevésbé, a homályos látással is jól lehet itt élegetni :)

 • anarch2009.06.15 09:04:30

  Bejja, a haszon ott lemérhető, hogy a láncleveleket általában CC-vel terjesztik. Egy-egy ilyen körben több tucat működő email-címhez lehet hozzájutni. Igaz manapság ennek már sok értelme nincs: fillérekért lehet venni ilyen email-cím adatbázisokat, kapcsolati hálóval együtt.

  Azonban szociológusok még néha játszanak vele, mert viszonylag olcsó előállítani és aztán elemezni.

 • xenuka2009.06.15 09:05:33

  Walker
  "Kommunikácó szerint a hír esetében fontos a
  forrás, azaz honna ered más ha a kocsmában hallottam, más ha bíró vagy főrendőr a forrás."

  Ha tekintélyes ember mondja a hírt, akkor igaz?

  Ha nem tekintélyes ember mondja nem igaz?

  Van vélemény és van tény.

  Bárki bármit mond az csak vélemény.

  Ha személyesen tudod ellenőrizni és TE IGAZNAK TALÁLOD, akkor tényként kezeled.

 • walker572009.06.15 09:05:51

  Kedves Dogdog!
  Én csak simán és egyyszerűen normális vagyok.
  Ezért pedig ebben az országban, senkit se fizetnek.
  A hit fontos dolog, ezért látnak sokan Ufot, Jézust, zöld emberkéket, vagy amit látni szeretnének.
  Az ilyenek tükre idővel ugyanígy működik.
  Nincs vita köztünk, mindíg tedd amit legjobbnak látsz ennyi az élet titka...ja és van még egy apróság hozzá: ne árts vele másoknak, ezt már a XVIII. sz felvilágosultjai is fontosnak tartották

 • Jim DiGriz2009.06.15 09:06:39

  Proszektura, kösz az elismerést, egyben felhívnám a figyelmed arra, hogy mivel csak írásos formában tudtam kommentelni, csábos mosolyom helyett kénytelen voltam egy kettősponttal és egy nagy D betűvel szimbolizálni a teli szájas vigyoromat, amivel pedig azt próbáltam érzékeltetni, hogy nem mondtam komolyan, amit gondoltam, hanem afféle ú.n. 'vicc' volt a mondatocskám.

 • walker572009.06.15 09:09:13

  xenuka!!
  azt írtam,hogy a kommunkiáció szerint.(szakirodalom)
  ha az igazságról írnék, azt mondanám amint Ancsel Éva mondott: az igazság szempontjából mindegy kinek van igaza, mégis mindíg ezért folyik a harc.
  Gondolj bele hallasz valamit amiről nem tudod eldönteni igaz,vagy nem. Biztos másként elemzed a forrást kitől ered, ki mondta ezért lenne fontos,hogyy felelős emberek ne beszéljenek hülyeségeket.

 • Piraeus2009.06.15 09:12:37

  xenuka
  A főrendőrnek nem azért hiszünk inkább, mert "tekintélyes"!
  Azért hiszünk neki, mert egy állami szervezetet képvisel, amelyik a közrended hivatott szabályozott keretek szerint fenntartani és ehhez minden eszköze és jogosítványa megvan.
  Amit ő hivatalosan kijelent, az nem "vélemény"!
  Ne haragudj, de amit írsz, az nagy butaság: ha úgy gondolod, hogy csak az a tény, amit te személyesen ellenőrzöl és igazolsz, akkor próbálj csak bedugni két százas szöget a konnektorba, vagy kirabolni egy bankot, hogy megtudd, tényleg igaz-e az eletromosságról és a hatóságok működéséről hallott sok "vélemény". (Ne tedd! Csak példa volt!)

 • ValakiOkos2009.06.15 09:16:38

  Ha nem tűnt volna fel még egyeseknek, az összes hoax-nak hihető sztorinak kell lennie, különben csak a lámák küldenék tovább. Jópár ilyen levelet olvastam már, kezdve a "heptatitis-es gombostűk a mozikban" című sztoritól a lottónyereményeken át az emberrablásokig. Tanulságos dolgok, arra jók, hogy elgondolkozzon az ember, hogy hasonló helyzetben ő hogy cselekedne. De ugyanakkor nem küldöm el 100 ismerősömnek, és nem barmolom tovább a netet, ami már ígyis egy szenny...
  Igaza van, aki ezt írta, hogy ha ez igaz lenne, akkor nagyobb huzata lenne, és nem csak a hoax blogban jelenne meg.

 • gykari2009.06.15 09:19:17

  @huzooka igen, nyugat, délnyugat

 • Bezim2009.06.15 09:22:13

  Évtizedek óta tartja magát ez a legendárium.Mindig felszínre jön,mint a búvópatak.Szörnyű,ha egy gyereket eltüntetnek.Tartok tőle,hogy van alapja.Ismerve a politika és a rendörség impotenciáját lehet,hogy könnyebb tagadni,mint utánajárni.Na gyűlölöm is a politikát eléggé.Megutáltam a politikus paprikajancsikat.

 • walker572009.06.15 09:22:34

  "ValakiOkos"
  Egyetértek, a legveszélyesebb a rész igazságokat felvonultató, de összességében valótlant állító üzenet,mert úgy gondolkodunk,ha ez meg ez igaz benne, akkor az egész igaz.
  Működik a dolog,mert lám itt és most jó néhány ember már egymást hülyézi virtuálisan :)
  Ezt a levelemet 3 percen belül küld tovább 100 ismerősödnek,különben munkával kell a napot töltened (tudok erősebb átkot is)
  :))

 • yertle_422009.06.15 09:27:45

  Kb fél órája engem is leállított egy fekete autós fickó itt Győrben.. Valami utcát keresett. Még jó, hogy nem rabolt el.. :D

 • ValakiOkos2009.06.15 09:30:59

  Tudom egyébként ajánlani az egyik pesti rádió reggeli műsorát, melyben van egy olyan rész, hogy felolvasnak két hírt, és abból az egyik nem igaz, és lehet a hallgatóknak szavazni. Megdöbbentő, hogy olykor a nyakamat tenném 1-1 hírre, hogy igaz. A végén aztán kiderül, hogy mégsem az. Nyilván ott nem ilyen durva hírek mennek, mint az itt említett dolog, de azért rendesen félre tudják vezetni az embert :)

 • szürke_tag2009.06.15 09:41:52

  Azért vannak hasonló esetek. Egy csinos fiatal hölgy akit személyesen ismerek. Egy jó pár hónapja, amit a kocsijához ment két férfi elkapta, és egy fekete autóba akarta begyömöszölni. A hölgy ellenállt és kapálódzott kiabált, erre a mocskos kopaszok, összevissza rugdosták és ütötték. Szerencsére nemtudták elvinni, de több hónapig ki se mert menni az utcára, a veséjét kezelték, stb. Rendőrségi ügy lett belőle de senkit nem találtak, ez persze nem újdonság. Ja és mindez Budapesten történt 2009 ben.

 • chilie palmer2009.06.15 09:41:59

  Azzal kezdeném, hogy én EGRI vagyok, legalább is ott éltem le az első 20 évemet, és közel sem találom annyira viccesnek ezt a cikket mint egyesek, és bár tényleg elég hoax szagú a levél, nem teljesen légből kapott.

  Ugyanis úgy 12-14 évvel korábban, általános iskolai éveimben Egerben igenis 'virágzott' a szervkereskedelem, legalábbis több eset is volt, ami egyértelműen ezt támasztja alá. Csodálkoztunk is, hogy ez nálunk történik, nem pedig Romániában vagy Ukrajna eldugott falvaiban.

  Akkoriban jó néhány gyerek eltűnt, hónapokig teli voltak a szülők által kiplakátolt szórólapokkal a város, egytől egyig józan életű, kiegyensúlyozott (=egészséges) tinédzserkorúak voltak az áldozatok. Volt akit hónapokkal később egy Eger szomszédságában lévő község edzőtermének öltözőszekrényében találtak meg minden belső szervétől megfosztva, de mégtöbben azok, akik azóta sem kerültek elő.

  Rendőrök jártak iskoláról-iskolára felvilágosítást tartani a fiataloknak (köztük ugye nálunk is). Az akkori módszer az volt, hogy úteligazítást kértek az előre kifigyelt (=eü. karton lenyomozása) áldozattól, és az anyós ülésen ülő kezében egy térképpel azt kérte, hogy hajoljon be a gyerek megmutatni a célpontot, utána pedig lefújták. (A cikkben vázolt verziót egy kicsit életszerűtlennek tartom.)

  Ezek fényében nem tartom elképzelhetetlennek, hogy újra megjelentek ezek a búnözői csoportok, de a hoaxokra jellemző módon ez a levél lehet hogy csak ezt a régi időszakot eleveníti fel.

 • Menekülővéznaegérlába2009.06.15 09:57:22

  de alacsony az a kerítééés áááá... ezek a kommentek... pfff..
  kértek banánt?

 • szomszéd2009.06.15 10:10:57

  chilie palmer!EZ MOST KOMOLY?

 • parittyasjoe2009.06.15 10:11:44

  MI AZ HOGY HÜLYESÉG??? Velem megtörtént az eset még amikor kicsi voltam, el is vittek egy ukrán klinikára ahol kivették mindkét szívemet:( és eladták jó pénzért... persze azóta is perben állok az emberrablókkal, hogy legalább egy kicsit adjanak belőle, ha már egyszer az enyém volt...

 • Midvegy2009.06.15 10:12:34

  Ezt annyira szeretem!
  Ha szétküldöm a neten, hogy Pestszentlőrincen (18. ker.) pestisjárvány van, akkor lesz sok kommentelő aki igazol engem, merthogy volt egy ismerősöm, neki a kiskutyájának a volt gazdájának az unokatöccse az is pestises és 2x járt a 18. kerületben?

  És a sok majom mindegyiknek hisz ezeknek, és bezárja a gyereket nyárra.

  Mostantól rámegyek a hoaxgyártásra.

 • ◄ViZion2009.06.15 10:13:07

  Dogdog:
  NEM a mailbox feltörésről írtam, hanem arról, h ezek a hiszékeny emberkék mindenre rákattintanak, tehát bármit telepítenek, innen egy kis lépés a jelszavak lenyúlása, és mindenük a tiéd...

  Poénból mi is küldtünk vicces dolgokat munkatársaknak, barátoknak és meglepően sokan anyáztak, mikor kikapcsolt a gépük...
  SHUTDOWN -r -t 01
  Ennyi erővel bármi lehet a linkben.

  Szal erre céloztam, kedves "megmondóember", meg arra, h amit az iwiwen kiraknak az hiteles, és jó (sokak szerint), ne kötözködj :)

 • xxarkangelxx2009.06.15 10:19:21

  segitsetek......most tuszkoltak be egy autoba....

 • chilie palmer2009.06.15 10:29:11

  Amit leírtam az mind igaz, de úgy látszik ide csak idióták kommentelnek.

  Az hogy a mostani levél az-e, azt nem tudhatom.

 • Bejja12009.06.15 10:43:23

  Köszönöm azoknak, akik válaszoltak nekem, most már minden annyira világos :)))

 • walker572009.06.15 10:45:55

  Én vagyok csak olyan peches,hogy nem futok bele egy ilyen szervkereskedőbe???
  ha valaki ismer ilyet, vagy tud ajánlani, szóljon.
  Konkrétan egy működő f*ra lenne szükségem,bár nem rossz mióta ismét az agyam irányít :)

 • mmen2009.06.15 10:55:00

  Eger melyik részén, Chilie? Lehet, sokaknak azért furcsa a történet, mert tényleg elég nehéz elhinni, hogy a tökéletesen renovált, történelmi kisváros utcáin, ahol minden tele van nyitvatartó éttermekkel, kávézókkal, meg ismerős emberekkel, nem tűnik fel senkinek, hogy rendkívül gyanús alakok gyerekeket rángatnak be a kocsiba.

  Szerintem az újságcikk nem megfelelő. Nem volt elég felhívni a rendőrség szóvivőjét, le kellett volna menni Egerbe és érdeklődni nemhivatalosan. Ha az emberek félnek és hazudnak, az meglátszik rajtuk. Egyetértek a kínai boltos ügyben, ilyesmi suttogva terjed volna.

  Másik. Naná, hogy van szervkereskedelem és még sok egyéb más ocsmányság is Mo-n, a sztoriban nekem az sántít, hogy tudtommal az ilyesmiben utazó alakok nem középosztálybeli gyerekeket rabolnak el, akiknek vannak szüleik, akik megkerestetik őket. Ez túl macerás volna, sajnos, köteg olyan hely van, ahol simán el lehet rabolni egy csomó gyereket úgy, hogy ne is keresse senki (én a Duna-deltáról tudtam csak eddig)

 • hozzaszolo2009.06.15 10:57:54

  Szomszed ebbe a 12-14 éve jártam egri általános iskolába halmazba én is beletartozom de semmi ilyesmire nem emlékszem de lehet csak azért nem szóltak mert nálunk a tanárok is szervkereskedők lehettek.

  Yertle azért én óvatosabb lennék a helyedben ha 42 éves vagy akkor pont lehet éppen 14-18 éves gyereked vigyázz jobban előkészítik itt a terepet mint hinnéd.
  Na egyébként természetesen ez nem vicces.

 • bolhabetu2009.06.15 11:49:06

  Szervkereskedelem?
  Az nem zavar senkit, hogy az emberi szerv nem olyan, mint a használt autó alkatrész, hogy csak kikapják, tárolják valahol aztán beszerelik valakinek?
  Olyan intézményi háttért és gondos szervezést kíván, ami alapjaiban kérdőjelezi meg az ilyen híresztelések komolyságát.

 • mqqq2009.06.15 11:55:53

  Amelyik levél megszólításában egynél több felkiáltójel van, 99% hogy hoax.

 • szürke_tag2009.06.15 11:59:59

  Azt ne feledjétek, hogy ezt a leginkább azok fogják támadni akik ebbe érdekeltek. Itt van azért egy két gyanús hozzászólás, akikről ez látszik, de van olyan is aki csak poénkodik. Ha valakinek az az érdeke, hogy nem szeretné, hogy a piszkos ügye napvilágra kerüljön, az ezt kicikizi és nevetségessé teszi. Ez érthető is. Viszont az a kérdés, hogy ezt nem fogadod el és nevetve kerülsz ilyen helyzetbe, vagy elhiszed és a gyerekeidet feleségedet óvatosságra inted. Jobb félni mint megijedni.

 • szürke_tag2009.06.15 12:02:04

  bolhabetu
  Lehet, hogy nem szervkereskedelem, hanem prostitúcióra gyűjtenek alanyokat.

 • bolhabetu2009.06.15 12:04:51

  Emberek!!!!!!!!!!!!!!!

  Amelyik levél megszólításában egynél több felkiáltójel van, 99% hogy hoax.

 • bolhabetu2009.06.15 12:08:07

  "Azt ne feledjétek, hogy ezt a leginkább azok fogják támadni akik ebbe érdekeltek."

  http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%BAtm%C3%A9rgez%C3%A9s

 • -putyin-2009.06.15 12:14:01

  nem tudom, de valahogy én sem a rendőrségnek hiszek.... nem adtak rá okot, nem hitelesek és nem is a rendet őrzik. tisztelet a kivételeknek.

 • Big-B2009.06.15 12:15:47

  szürke_tag: bolhabetu által közölt linket kérlek nézd meg!

 • bolhabetu2009.06.15 12:26:21

  "nem tudom, de valahogy én sem a rendőrségnek hiszek..."

  Ha felmész a police.hu-ra akkor jól láthatod, hogy hány eltűnt személyt keresnek. A rendőrség nem csinál titkot abból, hogy ma Magyarországon bizony el szoktak tűnni emberek, olykor kiskorúak.

  Tehát ha valaki megkeresi a rendőrséget és megkérdezi, hogy a fenti lánclevélben leírt esetek történtek-é, akkor talán nem kizárható, hogy igazat mondanak, amikor közlik, hogy nem konkrétan ilyen eltűnésről, vagy emberrablás kísérletéről nem tudnak.

 • bolhabetu2009.06.15 12:49:01

  Az is érdekes, hogy sokan felvetik, kinek áll érdekében hoaxokat küldözgetni számolatlanul.
  Ez ugye az összeesküvéselméletek alapkérdése.
  A felvetett spam-adatbázisgyűlytéssel egyetlen baj van, hogy ezek teljesen decentralizált módon terjednek, nem biztos, hogy a kitalálóhoz bármi is visszajut. (Ezért is hiteltelenk a "Minden e-mail után egy forint" hoaxok.)
  Az egyetlen akinek "érdekében áll" a terjedés, az maga a levél. Ha egy levél ügyesen van megkomponálva, ügyesen keveri a hihető állításokat, valamilyen alapvető emberi érzelmet (veszély, gyerekekért aggódás) megpendít, akkor terjed pusztán önnönmagáért.

  Ahogy a régi hoax-vicc szól:

  "Én egy albán számítógépes vírus vagyok. Kérem küldjön el 20 ismerősének, majd törölje le a wincheszterét!"

 • bolhabetu2009.06.15 12:51:00

  "bolhabetu által közölt linket kérlek nézd meg!"

  Akkor már nézze meg ezt is.

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Petitio_principii

 • ValakiOkos2009.06.15 12:55:01

  mmen

  szerintem chilie arra gondol, amikor a hajdani MÁS klub (rock kocsma, nem homo...) környékéről eltűnt egy fiatal srác. De őt nem csak a neten keresték, hanem tévében is. Vannak Egerben is kihalt utcák, főleg este 10 után. És abban ugye egyetértünk, hogy egy ad-hoc járókelő egy fekete mercis kocsi ellen inkább tartózkodik a szemtanúskodástól a saját érdekében. Nincs ebben semmi szégyellnivaló, sajnos megvan rá az oka.

 • Big-B2009.06.15 13:02:37

  Ha ugyanezt a levelet elküldeném "szürke merci"-re átírva, azt is beszopnák a hülyék. Csak akkor már a fekete mellett a szürkétől is félnének. :)

 • kakukkboy2009.06.15 13:04:04

  Ki az az idióta, aki ilyen ökörségekkel szórakozik?
  Mi élvezetet talál benne?

  Nagy köcsögség, mert így azokat az emileket is rögvest dobja szemétbe a netező, amelyik valóban segítségre szorulótól kerül a hálóra.

 • kakukkboy2009.06.15 13:07:16

  Miért nem fekete Audi?
  Mifelénk 1-es körökben most az dívik!
  :o)

 • saxo2009.06.15 13:24:04

  Látta valaki a "Kóla, puska, sültkrumpli"-t? Na pont erről szól, hogy ijesztgessük az embereket, meg tartsuk őket félelemben, mert akkor irányíthatóak. Tiszta Amerika.

 • saxo2009.06.15 13:28:36

  Ja és a legjobb, ha azzal ijesztegetnek, hogy a gyerekeddel történhet valami rossz. Tuti siker.

 • szürke_tag2009.06.15 13:33:58

  Én nem a hoaxokat támogatom és soha nem is küldtem még tovább 1et se, pedig 10 éve nettezek. Ez is lehet kamu is meg igaz is, de a jelenség amiről szól az sajnos létezik. Embereket rabolnak el ma kis hazánkba is, hogy prostitúcióra kényszerítsék. Az is lehet, hogy szerv kereskedelem miatt, de azt nem ilyen egyszerű, mert ahhoz, feltételek kellenek. Bár azért a kiskunsági Bermuda háromszögbe azt is eltudom képzelni. Hiszen ma már a bor és az olaj se megy. Ettől még tény, hogy akinek az az érdeke, az igyekszik ezt a hírt, nevetségessé tenni. Persze az, hogy hol és milyen autóval az már csak részletkérdés. Igaz a hölgy akiről fentebb írtam, egy Budapesti parkolóban lett megtámadva. Pedig a környéken sokan voltak ezért is menekült el a banda a kiabálására.

 • ewecsyke2009.06.15 13:37:15

  Megoszlanak a vélemények, de gondoltam hozzászólok a témához.
  Tegyük fel:
  Igaz a hír! A rendőrség nem maradhat csöndben, mert kötelességük információként a sajtónak, a médiának közhírré tenni. Ugyanis a rendőrök ( a híresztelésekkel ellentétben) nem "hülyékből verbuválódott közösség", tisztában vannak azzal, hogy milyen következményekkel járhat ha nem értesítik az állampolgárokat, az országot ezekről az esetekről.
  Nem igaz a hír! Már csak azért is valószínűbb, mert felelősségre vonható az a közszemély, jelen esetben a szóvivő(k) minden olyan esetben, amikor megtévesztik az sajtót és rajta keresztül az állampolgárokat. Ezzel ők is tisztában vannak.
  Pont az iwiw nevű közösségi portálon terjed a hír...honnan érkezett? Ki küldte legelőször...én azt deríteném ki...

 • QWERT2009.06.15 13:39:08

  Az évekkel ezelőtti egri dologra visszatérve. Még régen - ha jól emlékszem - egy középiskolás jó tanuló, jó családból származó fiú tűnt el. Elég nagy port kavart, volt szó szektásokról is. Aztán, ha emlékezetem nem csal, pár évvel később előkerült a srác holtteste a Dunában (vagy valahol, messze Egertől). Tömeges gyermekrablásról viszont én sem tudok Egerben.
  Az viszont tény, hogy vannak kihalt, sötét, szűk kis utcák, amelyek nem tűnnek túl biztonságosnak...

 • Magam_a_Mondomét!2009.06.15 13:43:14

  Ha már itt tartunk :

  Figyelmeztetés mindenkinek !

  Ami velem megtörtént az nagyon tanulságos történet, érdemes minden ismerősötökkel megosztani. E hónapban egy nagyon furfangos csalás áldozata lettem, míg vásároltam a Praktikerben. Egyszerűen csak egy szerszámért tértem be, majd egy traumatikus élménnyel távoztam. Ne legyél naív, nehogy azt gondold, hogy ezek a dolgok mindig mással történnek meg, bármikor bárhol veled is megeshet...

  A következő történt: Én nyugodtan pakolásztam be a vásárolt holmit a csomagtartóba, amikor két fiatal lány (kb. 19 -20 körüliek lehettek) odajöttek az autóhoz és elkezdték tisztítani a szélvédőt. Míg ezt csinálták, a hatalmas melleik majd kiestek a pólójukból. Egyszerűen képtelen voltam levenni róluk a szemem. Miután végeztem a bepakolással, borravalót akartam adni, mire ők nem fogadták el, hanem megkértek, hogy vigyem el őket a Metróba. Természetesen beleegyeztem. Erre ők beültek a hátsó ülésre és ahogy elindultunk, vadul egymásnak estek, csókolóztak, ölelték, fogdosták egymást. Egyszer csak az egyik előremászott az első ülésre és orálisan kezdett foglalkozni velem. Addig a másik ellopta a pénztárcámat...

  Így lopták el a pénztárcám ebben a hónapban másodikán, negyedikén, kilencedikén, kétszer tizenkettedikén, majd tizennegyedikén és remélem, el fogják lopni ezen a hétvégén is!

 • pazola2009.06.15 13:50:27

  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 • pazola2009.06.15 13:54:14

  Micsoda szerencsetlenseg volt penteken ( 12-en ), mazlid van, meg jo, hogy nem tizenharmadikara esett!

 • uZsoNNa2009.06.15 14:17:18

  hat... sok a hiszti skacok!
  viszont ezen majdnem behaltam!
  "hungaropannonnépnemzetibetyárseregfaszomcsikósnindzsák "
  AAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaa...

 • FeroxX2009.06.15 14:31:30

  hát gáz.. nem tom az poénkodjon ezzel akinek egyszer a kislányát tényleg így bepakolják majd és egy életre nem hall felőle, vagy viszontlátja egy dual anal bukkake rape penetration ázsiai szado mazo oldal videójában.. szal szerintem nem poén maga az alap téma, ezért sztem tahóság elviccelni, de jah erősen hoax gyanús attól még a levél.

 • madz2009.06.15 14:32:55

  Egerben nőttem fel. kb tíz évvel ezelőttig ott éltem, ott jártam középiskolába. sosem volt szervkereskedelem meg ilyen baromságok. tűntek el gyerekek, mint mindenhol, aztán általában hazamentek. egyetlenegy durva eset van: pár éve a Dunából került elő a gyerek (szilágyis volt), de úgy tudom, a szervei neki is a helyén voltak. az elkövetők nem lettek meg, a szülei azóta is bejárnak az összes városi közgyűlésre, hogy erre felhívják a figyelmet, szóval nincs eltitkolva.
  ja és nagyon jól esik, hogy Eger ilyen pöpec kisvárosként él bennetek, de ott is vannak lakótelepek meg külvárosok :))
  ja és ez a fekete mercis duma annyira vicces, ez nem feltűnő senkinek? ha valami ilyet akarnék tenni, biztos hogy nem fekete mercivel csinálnám, ez annyira archetipikus sztereotípia

 • yertle_422009.06.15 20:57:16

  Kedves hozzaszolo, én jövő hónapban leszek 21.

 • Wadmalac2009.06.17 07:35:09

  Hmm.....
  A hír igaz, csak nem ott, nem akkor, nem így....
  Valami valóságalapja van, a leírthoz hasonló emberrablások sajnos valóban világszerte történnek, de ebből ilyen helyi horrorsztorit kreálni....
  Mindenesetre ez az a hoax, ami eddig a legkevésbé bánt, mert tulajdonképpen minden szülőt aki olvassa, óvatosságra, és gyerekének óvatosságra okítására szólít.
  Csak ilyen formában lehet hogy az okos kiscsaj félni fog a fekete mercitől, de a piros BMW-be gondolkodás nélkül beül.
  Szal: marhaság.

 • Fée Verte2009.06.18 12:39:36

  Azt nem tudom, hogy ez igaz-e. A rendőrség cáfolja. Szeretnék hinni nekik.
  De van jópár felelős gondolkodású, a szüleivel jó kapcaolatban lévóő (mi mást mondanának a rendőrségen9 16 év körüli sportoló, akik felszívódtak. megelégelték a szerető családot / szponzort /edzőt?

  Ha még emlékszik valaki az 50-es - 60-as években tűntek el tudósok. hír volt, keresték, majd csönd lett. végül a Galaktikában lehoztak pár sci-fit, amelyben gonosz erők gyűjtögettek tudósokat világuralmi terveik megvalósításához. A sci-fik után már legtöbben úgy vélték. Eltűnt tudósokról valami kémfilmből / Mág Berci regényből emlékeznek.

 • weart.hu2009.06.18 19:24:26

  Szerintem ez csak felesleges pánikkeltés, ugyse iwiw-en, vagy myvip-en fogják a gyereket keresni, de még ha meg is tennék akkor sem az lenne az első hanem a hatóságok. A másik meg az hogy az ilyen hamis körlevelek rontják el ezt a lehetőséget, hátha valakinek talán mégis szüksége lesz rá, hátha nem tudnak a hatóságok segíteni.

 • Arth2009.06.30 11:08:03

  Egerben vajon miért emelték fel a korhatárt 18-ról 19-re?

 • SH!T2009.06.30 12:15:11

  épp most jövök egerből és egy vagon gyereket raboltam el a lesötétített mercimmel. ha valami jómódú vállalkozónál épp hiány van gyermekmunkásokból keressen meg. holvanahid@feketemerci.hu

 • SH!T2009.06.30 12:22:05

  "Az ENSZ felmérése szerint Európában minden egyes percben az emberkereskedelem áldozatává válik valaki, vagyis évente félmillióan."

  népbutítás felsőfokon. ezek szerint 10 év alatt egy fél magyarországnyi embert rabolnak el. hihető...
  ennél már csak az volt jobb amikor azzal kampányoltak, hogy magyarországon percenként meghal egy ember a dohányzástól:

  60 ember óránként
  1.440 ember naponta
  10.080 ember hetente
  43.200 ember havonta
  526.600 ember évente

  gondolkodjunk má egy kicsit, ha van mivel...

 • Marteeka2009.07.01 12:07:07

  Én sem hiszek feltétel nélkül a rendőrség igazmondásában, másrészt viszont amit hivatalosan közzétesznek, annak nekik is nyilván pontosan utána kell járniuk. Holmi telefonos bejelentések alapján érthető, hogy nem rohannak rögtön a sajtóhoz.
  Más kérdés, hogy a valódi csalások és egyéb bűntények "hivatalos" közzétételére már rég sokszáz károsult is lehet. Jó példa a pár hete hírekben lehozott telefonkártya töltögetős buli. Nagyjából egy évvel ezelőtt próbálkoztak nálam ilyennel, igaz én nem jelentettem sem a rendőrségnek, sem az iwiw üzenőfalára nem tettem ki. Lehet ezért került olyan sokára napvilágra? :)))

  Teljesen nyilvánvaló, hogy rablások, csalások voltak/vannak/lesznek, mindenkinek a józan esze szerint kellene eljárnia, nem egymást riogatni. 14 évesen is volt annyi eszem, hogy idegen autókhoz nem mászkálok oda, pedig akkor még e-mail címem és iwiw sem volt, amin keresztül felkészítettek volna a rám leselkedő "veszélyre".

  Végsősoron a fent bemásolt hoaxban egyértelműen ez áll: "próbálták meg így elrabolni" illetve Egerben is így "próbálkoznak". Szó sincs konkrét rablásról, amit a rendőrség közzétehetne. Az, hogy "tud róla", egy dolog. Egy valaki állította. Van rá bizonyíték? Eltűnt valaki? Ez alapján a hoax alapján nem. Akkor mit várunk a szóvívőtől? Hivatalos hoaxot? :) Ugyan.

 • Kextekercs2009.07.08 13:31:09

  Én is egri vagyok. Nos, jó, nem cumizunk be minden kamut, de azért arra csak jó, hogy mindenkinek tessen szépen vigyázni magára. Mikor tőlem kérnek infót turistának látszók, ugye mondjuk az autóból kihajolva, úgy örülök, hogy öregbíthetem városunk hírét, hogy eszembe sem jut figyelni ilyesmire, mert úgy gondolom, a nyílt utcán nem érhet baj, pedig de.
  Na, amúgy a "Dunában megtalált fiú" Gábor? Az anyukája vásárolt nálunk egy hete, de nem mertem rákérdezni.

 • tutti :)2009.07.08 15:30:39

  www.tuttifunny.lapunk.hu ÚJ!

  Már "Így jártam anyátokkal" menüponttal! Nézz be!

  VICC + EXTRÁK --> Tutti Funny :)

 • Picitures2009.07.09 13:01:41

  Megint nem értem.Attam má informácijót túristáknak,akik kihajoltak a (igaz,fehér volt )kocsibúl,eligazítottam őket a zőccség-nagybani felé.Elmutogattam az utat a ferihegyi bakterházhoz is,de semmi kár nem érte az erkölcsömet.Mongyuk még rámutató magatartás se vót.Lám-lám má ennyire se kell a nyugdíjas.

 • Bari10142009.08.27 21:37:32

  Sajnos nálunk már majd nem történt ilyen esett,kislánynak az volt szerencséje hogy csak a táskáját kapták el menetközben őt nem tudták be rántani a kocsiba,vissza szaladt az iskolába. Rendőrök azt mondták nem mondják el senkinek nem kell megijeszteni senkit.Utána kislány nem mert egyedül menni iskolába. Ez egy kis utcában történt,az iskola mellett.

 • lovag662009.09.07 09:10:21

  Az okot,az sohasem fogja senki sem megtudni,hogy miért.Mindenki csak az okozatokra keresi a választ.Az,hogy 14-18éves gyermekek tünek el az egyértelmú és világos,hogy mi áll a hátérben és enek,mi lehet a motivációja.Nem más mint gyermekprostutició.A rendörség azzért nem tud tenni semit sem,mivel a szállak,nagyon magas szintekken fonodnak össze,amelynek neve menteségi minden alol.

 • ceceje2009.09.10 21:11:25

  lol

 • Lamas2009.09.29 23:43:43

  Egy másik szervkereskedős hoax: ELSŐ RÉSZ

  SZÖVEG:
  "Szerv és lánykereskedők öt áldozatát szabadították ki kommandósok Kecskeméten, egy kínai üzlet pincéjéből. A bravúros fogás egy férjnek köszönhető, aki elkísérte a feleségét a próbafülkéhez, majd hosszú percek múlva türelmét vesztve benézett az ajtón, de már csak az asszony cipője volt ott. A nőt mintha a föld nyelte volna el."

  KÉRDÉSEK:
  Lánykereskedők és szervkereskedők egyszerre? Kínaiak?
  Öt - még élő - áldozatot tartottak ott együtt, egy időben?
  Hullákat vagy szerves maradványokat nem találtak?
  Kínai üzletben próbafülke? Ajtóval nyílik, nem függönnyel?
  Miért vették le vagy hagyták ott a cipőjét?
  Hol lehet megtalálni e sztorit az interneten?

  SZÖVEG:
  "Székesfehérváron ugyan ez az eset hasonlóan történt meg, csak a férj a kínai bolt előtt várta az autóban a vásárolni akaró feleségét (Széchenyi úti Kínai üzlet, azóta lezárta a rendőrség))...1 óra elteltével furcsálta a dolgot és bement, majd 3 kínai férfit talált ott akik, mint sem tudva közölték a férjjel, hogy az ő felesége nem is járt az üzletben.
  Erre a férj kiment és még várt 1 órát, majd hívta a rendőrséget,akik komolytalannak tartották eleinte a dolgot, de mivel a férj csak nem hagyta annyiban, átkutatták az üzletet kommandósok segítségével, míg végül a hölgyet..."

  KÉRDÉSEK:
  Ki jár kocsival kínai üzletbe? Három kínai férfi eladó egy ruhaüzletben? És még magyarul is beszélnek? Hogy tudott egy órát, majd még egyet várni a férj? Miért kellettek a rendőrök mellé egyből kommandósok is az üzletet átnézni? Mikor kaptak engedélyt házkutatásra? A bűnözők miért nem tűntek el onnan időben?

  (Folyt köv.)

 • Lamas2009.09.29 23:47:14

  Egy másik szervkereskedős hoax: MÁSODIK RÉSZ

  SZÖVEG:
  'A PRÓBAFÜLKE SZŐNYEGE ALATT EGY PINCÉBEN TALÁLTÁK MEG EGY LABORBAN, AHOL MÁR ELŐ VOLT KÉSZÍTVE, MINT VALAMI VÁGÓHÍDRA SZÁNT ÁLLAT, LEBOROTVÁLVA MINDENE...BEKÁBÍTVA."

  KÉRDÉSEK:
  Mióta vannak szőnyegek a próbafülkékben?
  Ha a szőnyeg alatt volt a titkos csapóajtó, hogy nyitották ki, és a feleség miért nem ugrott ki?
  Miért labor volt ott és nem egy műtőasztal?
  Miért kellet leborotválni, az agyát akarták eladni?
  Lentebb: Ha be volt kábítva, hogyan kapott sokkot?
  Az idegosztály és a pszichiátria ugyanaz a terület?

  SZÖVEG:
  "Azóta a hölgyet idegosztályon kezelik és pszichiáterek foglalkoznak vele, mert sokkot kapott.
  Komolyan vegyétek, mert egy ismerősünkkel történt a Szfvári eset, a kecskemétit internetes kutatás alapján találtuk meg.
  2009.augusztus

  Nem a kamu témák egyike!!!!!

  Ebből MIÉRT NEM CSINÁL BOTRÁNYT A SAJTÓÓÓÓ?? "


  VÁLASZ:
  Hát mert kitalált történet, és azok között is a gyengébbek közül való...

 • japitaki2009.10.09 11:42:58

  Mert nyomoznak!! Nem fogják kikiabálni vigyázat jövünk!

  Amugy 4500 gyerek tünt el tavaly!!!!

  ebbe belefér minden. egy májért 25 ezer Eurot fizettnek,

  érdekes Angliában és Kinában ez megsokott hir csak ebben az országban élnek ilyen begyebesedet elmaradott emberek.

  Igen én is hallottam egy vezetö rangú embertöl ,de hiába is mondanám ugysem hinné senki. addig mig a saját gyereke elnem tünnik.

  A tv meg azért nem add semmit mert fontossab a gyözike show ,meg mit esznek a sztárok,mint maga az élet.