Nem, Erdei utólag sem nyert

2013.04.03. 17:44

Egy Facebookon felbukkant egyre gyorsabban terjedő kép szerint "a Nemzetközi Box Szövetség megvizsgálta Erdei meccsét és utólagosan megváltoztatta annak eredményét. Erdei így veretlen maradt, 34-0 lett a vége, nincs veresége".

Annak ellenére, hogy a szöveg tele van hibákkal és ilyen nevű szövetség sincsen, a képet egyre többen osztják meg. A Facebookon kommentelők egy része tényleg elhitte a hoaxot, alig néhányan lájkolták, de annál többen osztották meg. Cikkünk megírásának pillanatában hétszáznál tart a megosztások száma, és ez folyamatosan növekszik. Ráadásul a képet megosztók egy alkalmazást is népszerűsítenek ezzel, amelyel azt tudhatja meg a Facebook-felhasználó, hogy melyik sport passzolna hozzá.

Százával vannak ilyen alkalmazások, játékok a Facebookon, virágkorukat néhány éve élték, és amióta ki lehet tiltani ezeket a hírfolyamból, máshogy próbálnak felhasználókat szerezni maguknak. Például meglovagolva egy olyan eseményt, amire sokan odafigyelnének.

Erdei Zsolt pontozással kikapott Gyenisz Gracsovtól a Monte Carlo-i bokszgálán. A bokszoló először kapott ki profiként, a két súlycsoportban (félnehézsúly, cirkáló) és két nagy szervezetnél (WBO és WBC) is profi világbajnoki címet szerző Erdei 34. profi mérkőzését veszítette fel.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM