Nem, a Szent család nem jön házhoz

2013.12.19. 17:38

Hat évnek kellett eltelnie, hogy megint azzal riogassák a naiv internetezőket, hogy szenteste bárki megrendelheti Józsefet és Máriát az otthonába, egyfajta élő Betlehemnek. A csattanó, hogy Máriát egy terhes asszony alakítja, akik a fa alatt meg is szüli a csecsemőt.

Az ősrégi hirdetés napok alatt elárasztotta a Facebookot, a felhasználók könyörtelenül osztják meg egymással a viccesnek vagy éppen komolynak gondolt képet. Annak idején megírtuk, hogy az egész csak kamu, ráadásul egy még annál is korábbi sztori felelevenítése.

1510449 10152140391691565 1835424944 n

Az alaphír 2004-es, az Objektív Hírügynökség munkatársa bukkant rá a plakátra, felhívta a rajta szereplő számot és meg is írta a sztorit, mint tényleg létező szolgáltatást. A történet innentől kezdve önálló életet kezdett élni, több helyen is megjelent a hír, sokan felháborodottan írtak a szolgáltatásról, és különböző változatai is elkezdtek terjedni.

Végül kiderült, hogy nincs is szó semmilyen szolgáltatásról, egyszerűen a Képzőművészeti Egyetem intermédia szakos hallgatója készítette a plakátot, amit művészi provokációnak szánt. Persze a tények sem fogják megzavarni azokat, akik ezután is megosztják majd a képet barátaikkal.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM