Nem gyászol, párosodni akar a kenguru

2016.01.14. 14:24
7 hozzászólás

Éjjel bejárta a netet néhány szívszorongató fotó az USA-ban, amelyen egy nőstény kenguru haldoklik. A fotós, Evan Switzer azt írta a képekről, hogy egy hím kenguru ölében ringatta a nőstény fejét az élete utolsó pillanataiban. „Nagyon különleges dolog volt, gyászolta párját” – kommentálta a képet a fotós.

A szakértőnek viszont van egy rossz hírük: a képen egyáltalán nem az történik, amire a fotós gondolt, a szituáció nem ennyire romantikus (bár, kinek mi, ugye). A gyászoló kenguru valójában éppen párosodni próbál a halott nősténnyel, sőt, elég valószínű, hogy ő okozta azokat a sérüléseket is, amikbe az állat belehalt – ezek az állatok ilyenkor gyakran agresszívek. Legalábbis így a Guardiannek nyilatkozó ausztrál Derek Spielman állatorvos patológus így gondolja, ő meg csak tudja.

Kangaroo web 1024
Fotó: sciencealert.com

A patológussal egyetért Mark Eldridge emlőskutató is. „Ez a hím azért próbálja felállítani a nőstényt, hogy párosodjon vele. A hímen látszik, hogy éppen nagyon stresszes állapotban van, karjai azért nedvesek, mert nyugtatásból nyalogatta magát. Szexuálisan is izgatott: látszik, ahogy kilóg a hímvesszője a herezacskó mögül” – mondja a szakértő. Az erszényeseknél a pénisz a herezacskó mögött van.

A fotók amúgy az ausztrál River Heads területén készültek, és keleti szürke óriáskengurukat ábrázolnak. Ezek az állatok egész évben tudnak párosodni, de leggyakrabban tavasszal és nyár elején szoktak.

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!