Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Csak csak egy dobásuk lesz az olasz kalózoknak

2011.09.23. 17:10
Különösen szigorú kalózellenes törvény bevezetésére készül az olasz parlament, ami lehetővé teszi majd, hogy az első gyanús letöltés után megszüntethessék az internetkapcsolatot.

Az új e-kereskedelmi törvény tervezete szerint a szolgáltatókat köteleznék a tartalomszűrésre, vagyis hogy építsenek adatbázisokat az olyan szolgáltatásokról, ahol szerzői jogi, márkavédelmi visszaélések, illetve szabadalommal kapcsolatos bűncselekmények történnek. A szankciókat ismertető részben szerepel egy olyan lehetőség, ami szerint a jogsértéssel meggyanúsított felhasználókat akár azonnal, mindenféle jogi eljárás nélkül lekapcsolhatják az internetről, vagyis a sokat vitatott francia megoldással szemben az ügyfélnek itt csak egy dobása lenne.

Az ACTA szerződés (Anti Counterfeiting Trade Agreement) egyik korábbi verziójára emlékeztető olasz tervezet jogászok szerint több elemében jogellenes, a való életben alkalmazhatatlan, ráadásul katasztrofális hatással lenne az internetszolgáltatói iparágra és az online kereskedelemre.

A szokatlan módon nem kormányjavaslatként, hanem a kormánypárt részéről önálló képviselői indítványként, extra gyorsasággal megalkotott törvénytervezet hamarosan az illetékes parlamenti bizottság elé kerül.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.