Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Domainszabályozási fórumot indított az EU

2002.08.05. 09:01
Kapcsolódó cikkek (1)
Az Európai Bizottság online konzultációs fórumot indított az .eu domainre vonatkozó szabályozások kialakításával kapcsolatban. A kezdeményezés célja az, hogy a brüsszeli testület megfelelő szabályokat hozzon létre az .eu végződésű internetcímek spekulációs célú regisztrálásának megakadályozására.
Brüsszel azt akarja elkerülni, hogy visszaélhessenek az ".eu" domainnekkel. Fennáll ugyanis a veszélye annak, hogy magánszemélyek és szervezetek úgy jegyeztetnének be értékes .eu internetcímeket, hogy azokra valójában nincs is szükségük, hanem nagy haszonnal kívánják majd eladni a használati jogosultságot.

Tanulni mások hibájából

A Bizottság az egyeztetéssel ahhoz kíván információhoz jutni az ilyen vagy hasonló problémákkal már szemebesült érintettektől, hogy miként alakítsa ki a szabályozást. Brüsszel állami szervek, vállalkozások és magánszemélyek érdeklődésére, segítségére számít, a "tanácsadók" a http://europa.eu.int/yourvoice internetcímen található kérdőív kitöltésével, október 31-ig közölhetik tapasztalatukat.

Mint ismert, az EU idén tavasszal hozott döntést az .eu domainnevek megalkotásáról. Az új internetcím-végződéssel kapcsolatos szabályozás még várat magára, ezért legkorábban várhatóan az év végétől lehet majd .eu domaint bejegyeztetni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.