Natália
-3 °C
7 °C

Öngyilkos lett egy szlovén hacker

2003.08.12. 15:14
Kapcsolódó cikkek (1)
Holtan találtak lakásában egy szlovén hackert, aki az egyik szlovén bank elektronikus rendszerében talált hibával megpróbálta megzsarolni a bankot.
A rendőrség szerint a 28 éves Robert Skulj főbelőtte magát. A nyomozók múlt pénteken Trzic városában a hacker bezárt lakásában bukkantak a holttestre és a mellette heverő pisztolyra, írta a The Register.

Drága hiba

Skulj tavaly bukkant egy biztonsági hiányosságra a Nova Ljubljanska Banka pénzintézet Klik nevű elektronikus banki rendszerében. A hacker olyan trójai programot fejlesztett ki, mely képes a biztonsági rés kiaknázására, majd félmillió eurót követelt a banktól a programért és a biztonsági javításért.

Perre per

A bank zsarolásként kezelte az ügyet, és tavaly októberben feljelentette Skuljot. A rendőrség letartóztatta a hackert és elkobozta a banknak eladásra felkínált szoftvert. A bíróság később felmentette Skuljt, aki erre a bankot és a szlovén államot is feljelentette. Alaptalan meghurcoltatásáért és a trójai szoftver elkobzásáért 850 ezer eurós kártérítést követelt.

Mielőtt azonban a tárgyalást kitűzhették volna, Skulj feltehetőleg öngyilkos lett. Pontos indítékai ismeretlenek, ám úgy sejtik, a férfi nem volt képes elviselni az ellene indított per, majd a kártérítési pere által okozott lelki terhet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.