Vilma
-7 °C
4 °C

Már alsóban is tanítanának számtechet

2003.01.08. 16:45
Az informatikai minisztérium hétmilliárd forintot oszt szét pályázatokon az év első három hónapjában. Az oktatási tárca céljai között szerepel, hogy a számítástechnikai ismeretek tanítása már az általános iskolák alsóbb évfolyamaiban elkezdődjön.
A következő három hónapban hétmilliárd forintot oszt szét pályázatokon az informatikai tárca, mondta el Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter az SZDSZ szerdai sajtótájékoztatóján, a tárca által meghirdetett programokra utalva. A miniszter hozzátette: szeretné, hogy 2005-re a háztartások egynegyede elérje a világhálót, illetve valamennyi oktatási intézmény, iskola rendelkezzen minőségi, szélessávú internethozzáféréssel. Ezen túlmenően bővíteni kívánják a közösségi hozzáférési lehetőségek körét és a hozzáférési pontok számát is.

Kovács Kálmán a kitűzött célok közé sorolta, hogy 2005-re a távmunkában foglalkoztatottak aránya érje el a 3 százalékot. Elmondta azt is, hogy 1500 önkormányzatnál megkezdik az alapvető informatikai infrastruktúra és az internetes kapcsolat kiépítését előkészítő munkálatokat.

Budapesten 1,2 milliárd

Magyar Bálint oktatási miniszter a Sulinet Expressz program továbbfejlesztését emelte ki a sajtótájékoztatón. A miniszter is fontosnak nevezte, hogy 2005-re valamennyi oktatási intézményben gyors internetkapcsolat legyen bevezetve. Elmondta: céljaik között szerepel, hogy a számítástechnikai ismeretek tanítása már az általános iskolák alsóbb évfolyamaiban elkezdődjön, és a középiskolákban a diákok akár szakmát is adó informatikai ismeretekhez jussanak.

Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere elmondta: a következő másfél évben 1,2 milliárd forintot fordítanak a fővárosi információgazdálkodási program végrehajtására. A főpolgármester kiemelte az elektronikus ügyintézés, illetve az elektronikus közbeszerzések továbbfejlesztését, illetve elterjesztését. Ez utóbbival kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy az eljárásból következő nyilvánosság miatt csökkenhet a korrupció, illetve a visszaélések száma.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!