Szabina
4 °C
12 °C

Nem lesz EU-Microsoft egyezség

2004.03.18. 14:56
A piaci versenyt korlátozó súlyos visszaélések miatt jövő héten bírságot szab ki a Microsoftra az Európai Bizottság. Mario Monti versenyügyi főbiztos csütörtökön Brüsszelben bejelentette, hogy a Microsoftot vezető Steve Ballmerrel két napon keresztül folytatott megbeszélései eredménytelenül értek véget.
Az EU azt rója fel az amerikai szoftvercégnek, hogy a Windows operációs rendszerrel elért piacvezető helyzetét meg nem engedhető módon más területekre is kiterjeszti.

Ballmer Brüsszelben

"A Microsoft esetében nem volt lehetséges az egyezség" - jelentette ki Monti. A Bizottság a jövő héten szerdán jelenti be döntését. Monti elmondása szerint a határozat meghozatala előtt javaslatot tesz a Microsoftra kiszabandó bírság mértékére vonatkozólag. Elméletileg az EU több százmillió eurós összeget is kiróhat a cégre.

Steve Ballmer kedd óta személyesen járt közbe annak érdekében, hogy elhárítsa a szoftvercéget fenyegető veszélyt. Ballmer azt is felajánlotta, hogy a versenytársak termékeivel kiegészítve hozzák forgalomba a Windowst, írta bennfentes körökre hivatkozva a Yahoo.

Kivennének mindent

Egészen pontosan a Media Player mellett más audió- és videoalkalmazásokat is beleépítenének az operációs rendszerbe. Monti viszont korábban azt javasolta, hogy arra kötelezzék a Microsoftot: vegye ki saját lejátszóját is az operációs rendszerből. Egyedül ez garantálhatná, hogy elejét vegyék a versenyhelyzet további torzításának.

A brüsszeli tervek szerint a Microsoft ezen kívül kénytelen volna lényeges információkat a versenytársai rendelkezésre bocsátani, hogy azok az alkalmazásaikat jobban tudják illeszteni az operációs rendszerhez.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!