Előd
5 °C
12 °C

Elmarasztalta a bíróság a Vodafone-t

2004.03.10. 18:04
A Fővárosi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint a Vodafone négy pontból egyben elmarasztalható a a GPRS-szerződésmódosítások miatt indított perben. A NETÉRT azért perelte be a szolgáltatót, mert szerinte az előfizetők hátrányos helyzetbe kerültek, amikor a vállalat egyoldalúan módosította a szerződési feltételeket 2003. február 15-én.
Az internetezők érdekeit védő NETÉRT tavaly szeptemberben indított közhasznú pert a Vodafone ellen egy szerződésmódosítás miatt, amely a GPRS-alapú internetszolgáltatásra vonatkozik. A 2003. február 15-től érvényes módosítás szerint a cég saját döntése alapján korlátozhatja vagy megszüntetheti a szolgáltatás nyújtását, ami a NETÉRT szerint jogszerűtlen, ugyanis a Vodafone korlátlanként reklámozta és értékesítette GPRS-szolgáltatását, sok esetben két éves hűségnyilatkozattal.

A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma előtt folytatott perben a NETÉRT arra kérte a bíróságot: állapítsa meg, hogy tisztességtelen volt a Vodafone lépése. A bíróság az elsőfokú, nem jogerős ítéletben a Vodafone Magyarországot a benyújtott kereseti kérelem négy pontja közül egyben elmarasztalta, a többi pontban azonban elutasította.

"A szóbeli bírósági ítélet szerint a Vodafone nem tévesztette meg a fogyasztókat a GPRS Internet korlátlan hozzáféréssel kapcsolatban, és korábban ugyanezt állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata is" - írta a Vodafone közleménye.

Még nincs változás

A NETÉRT jogi képviselője, Dr. Magyar György szerint meg kell várni az ítélet jogerőre emelkedését és utána meg lehet vizsgálni az előfizetői szerződésekre való hatását. A Vodafone a nyilatkozatában elmondta: a jogerős ítélet meghozatala után természetesen mindenben az előírtaknak megfelelően fog eljárni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.