Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Elmarasztalta a bíróság a Vodafone-t

2004.03.10. 18:04
A Fővárosi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint a Vodafone négy pontból egyben elmarasztalható a a GPRS-szerződésmódosítások miatt indított perben. A NETÉRT azért perelte be a szolgáltatót, mert szerinte az előfizetők hátrányos helyzetbe kerültek, amikor a vállalat egyoldalúan módosította a szerződési feltételeket 2003. február 15-én.
Az internetezők érdekeit védő NETÉRT tavaly szeptemberben indított közhasznú pert a Vodafone ellen egy szerződésmódosítás miatt, amely a GPRS-alapú internetszolgáltatásra vonatkozik. A 2003. február 15-től érvényes módosítás szerint a cég saját döntése alapján korlátozhatja vagy megszüntetheti a szolgáltatás nyújtását, ami a NETÉRT szerint jogszerűtlen, ugyanis a Vodafone korlátlanként reklámozta és értékesítette GPRS-szolgáltatását, sok esetben két éves hűségnyilatkozattal.

A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma előtt folytatott perben a NETÉRT arra kérte a bíróságot: állapítsa meg, hogy tisztességtelen volt a Vodafone lépése. A bíróság az elsőfokú, nem jogerős ítéletben a Vodafone Magyarországot a benyújtott kereseti kérelem négy pontja közül egyben elmarasztalta, a többi pontban azonban elutasította.

"A szóbeli bírósági ítélet szerint a Vodafone nem tévesztette meg a fogyasztókat a GPRS Internet korlátlan hozzáféréssel kapcsolatban, és korábban ugyanezt állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata is" - írta a Vodafone közleménye.

Még nincs változás

A NETÉRT jogi képviselője, Dr. Magyar György szerint meg kell várni az ítélet jogerőre emelkedését és utána meg lehet vizsgálni az előfizetői szerződésekre való hatását. A Vodafone a nyilatkozatában elmondta: a jogerős ítélet meghozatala után természetesen mindenben az előírtaknak megfelelően fog eljárni.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!