Vilma
-8 °C
3 °C

Leáll a Spamkirály

2005.01.05. 11:42
Sanford Wallace cégei leállnak reklámokat felpattintó kémprogramjaik terjesztésével. Az internetmarketinges egy amerikai bíróság felszólítására függesztette fel tevékenységét.

Wallace-t a szövetségi kereskedelmi hatóság (FTC) perelte be tavaly októberben félrevezető üzleti módszerek alkalmazásáért. Az ügy az amerikai állam első beavatkozása a felhasználók gépére titokban települő, azokat kéretlen reklámokkal bombázó kémprogramok viszaszorítása érdekében.

A New Hampshire-i Concord körzeti bírósága előtt aláírt megegyezés szerint Wallace cégei, a Seismic Entertainment és a Smartbot.net felhagynak a kifogásolt praktikákkal az ügy lezárultáig.

Wallace nem ismerte el bűnösségét - a helyzetről sem az ő, sem az FTC ügyvédje nem kívánt nyilatkozni.

Enyhe kényszer

Az FTC szerint Wallace programjai használhatatlanná teszik a felhasználók gépeit, hogy kémprogram-irtó szoftverek vásárlására késztessék őket.

A gépre akkor telepedik az alantas program, ha az internetező Internet Explorerrel tekint meg egy bizonyos banner reklámot futtató oldalt. A kémprogram ezután eltéríti a böngészőt, kinyitja a CD-meghajtó tálcáját és belassítja vagy teljesen megállítja a komputert, miközben felpattanó hirdetések lepik el a képernyőt, amelyek a Spy Wiper vagy a Spy Deleter programok megvásárlását sürgetik.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!