Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

T-Online: Nem voltunk megtévesztők

2006.01.25. 11:05
A Gazdasági Versenyhivatal keddi határozata szerint a T-Online megtévesztette a fogyasztóit azzal, hogy a korlátlannak és forgalomfüggetlennek nevezte az adsl díjcsomagjait. A T-Online azonban azt állítja, hogy nincs is korlátlan csomagja.

A T-Online a versenytanácsa keddi bejelentése kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy 2005 februárja óta, azaz amióta áttért a forgalomarányos nagykereskedelmi elszámolásra, csak forgalomfüggő és forgalomfüggetlen díjazású szolgáltatást nyújt. Érdemes figyelni a szavakra, a T-Online sajtóközleménye ugyanis külön felhívja a figyelmet arra, hogy a korlátlanság és a forgalomfüggetlenség nem ugyanaz. Értelmezésük szerint a forgalomfüggetlenség annyit jelent, hogy a felhasználó igénye szerint mindössze 100 kilobájtot, vagy akár 300 gigabájtot is letölthet egy hónap alatt, miközben az általa fizetendő díj nem változik. A korlátlanság szó értelmezésére nem térnek ki.

Jogszerű volt

Emlékezetes, hogy 2005 augusztus elején a T-Online felbontotta ötven ügyfelének a szerződését, arra hivatkozva, hogy a "szélsőségesen sokat letöltő ügyfelek több millió forintos veszteséget okoztak neki", ugyanis ők a forgalmazott adatmennyiség alapján kezdett fizetnek a T-Comnak a vonalhasználatért.

Arra is felhívja a figyelmet a legnagyobb magyar internetszolgáltató, hogy a versenytanács nem tett negatív észrevételeket a szerződések felmondásokról, nem vitatta a lépés jogszerűségét, és még a bírságolástól is eltekintett, mivel a cég együttműködött a felmondásokat kifogásoló szakmai szervezetekkel.

Szélsőségesek

A T-Online a forgalomfüggetlen lakossági adsl szolgáltatás általános szerződési feltételeiben (ÁSZF) már meghatározta az extrém használatot: ha az előfizető adatforgalma három hónap alatt 150 gigabájtos havi átlagot ér el, akkor a T-Online Magyarország először figyelmeztetést küld az ügyfelének, majd más díjcsomagot, vagy más szolgáltatót ajánl neki, ha az előfizető letöltési szokása nem változik. A három hónap átlagában számított havi 150 gigabájt letöltése után sincs valódi fizikai korlát, ugyanis az előfizető külön díj fizetése nélkül is képes akár ennél nagyobb adatforgalmat lebonyolítani.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.