Judit
3 °C
6 °C

Per készül a kínai Yahoo ellen

2006.07.05. 08:10
Kínában a zenei fájlok mintegy 90 százalékát illegálisan töltik le, akár a Yahoo Chinán keresztül is.

A Lemezkiadók Nemzetközi Szövetsége (IFPI) hamarosan pert indít a Yahoo China ellen, mivel a második legnépszerűbb kínai internetes kereső illegális zeneletöltéseket kínáló oldalakhoz ad linkeket, jelentette be a Bloombergnek adott interjújában John Kennedy, a szövetség elnöke.

A 40 százalékban a Yahoo tulajdonában lévő kereső segítségével néhány másodperc alatt akár a legfrissebb kiadványok mp3-verziói is elérhetők. Kínában a zenei fájlok mintegy 90 százalékát illegálisan töltik le, a zenei feketepiac bevétele az IFPI szerint eléri az évi 400 millió dollárt.

Kennedy nem árulta el, mekkora kártérítésre tart igényt, a Yahoo China pedig egyáltalán nem kommentálta a híreket. Az IFPI, amelynek többek között az EMI, a Sony BMG és a Warner Music is tagja, tavaly a legnagyobb kínai kereső, a Baidu ellen indított polgári peres eljárást.

A szerzői jogot sértő gyakorlat felszámolásának érdekében azóta a kínai törvényhozás is lépéseket tett: az illegális másolatok terjesztőire július 1. óta akár 100 ezer jüanos (12 500 dollár) pénzbírság is kiszabható.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.