Erősebb-e Jézus Rozsomáknál?

2012.12.09. 17:27

XVI. Benedek pápa december elején csatlakozott a Twitterhez, hogy a modern idők kihívásainak megfeleljen, és újabb kommunikációs csatornát nyisson az egyház és a hívek között. A Pontifex (a szó latinul hídépítőt, illetve pápát jelent) nevet kapott twitteres csatorna pár nap alatt több mint félmillió követőt vonzott, annak ellenére, hogy maga Benedek még egyet sem posztolt. A Vatikán azonban bedobta a csalit, és arra kérte a twitteres közösséget, hogy kérdezzenek bátran a pápától a hittel és az egyházzal kapcsolatban, ő személyesen fog válaszolni a legérdekesebb kérdésekre a Twitteren. Az első ilyen online fogadóóra időpontját december 12-re tűzték ki.

Több sem kellett a troll származású twitterezőknek, és az #askponifex hashtaggel ellátott pápai kérdéseket hamarosan elmosta a hülyeség tengere. Százával és ezrével érkeznek a vicces kérdések Benedekhez, van aki arra kíváncsi, hogy az egyházfő látta-e az Emberi százlábú című horrorfilmet, más arról érdeklődik, hogy ha Jézus összeverekedne a képregényhős Rozsomákkal, ki győzne, de érkezett kérdés őszentsége vécéjéről, a kedvenc death metál számáról, és arról is, hogy Isten teremtette-e a McRib szendvicset a McDonaldsban.

A twitterezők a soha vissza nem térő alkalmat megragadva megpróbálnak választ szerezni arra, hogy a pápa egy élet-halál küzdelemben inkább egy ló méretű kacsával, vagy ezer, kacsa méretű lóval csapna össze, hogy mi lesz a Breaking Bad című tévésorozat vége, illetve hogy pokolra jut-e az, aki a Will és Grace című tévésorozatot nézi. Az eddigi legnépszerűbb kérdés az, hogy nagyon fájt-e, amikor Darth Vader ledobta a szellőzőaknába (nem túl elegáns célzás arra, hogy a pápa zavarbaejtően hasonlít a Star Wars gonosz Palpatine császárára).

A vatikán kommunikációs csapata szerint a tréfás kedvű netezők rohama ellenére nagy lehetőség a mémmé vált askpontifex-akció, hiszen több százezer olyan emberhez juttathatják el a pápa üzenetét, akik az egyházat és a vallást legfeljebb a nagyszüleik korosztályában tartják fontos dolognak. Ha a viccesnek szánt kérdésekre Benedek pápa és tanácsadói ügyesen válaszolnak, azzal komoly PR-győzelmet könyvelhetnek el. Mi meg megtudjuk, hogy el tudná-e verni Jézus Rozsomákot.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM