Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Két év múlva elérhető a 3G

2004.08.25. 16:07
Bár a hírközlési hatóság még augusztusban kiírja a harmadik generációs mobilhálózatra vonatkozó tendert, a rendszer kiépülése és beüzemelése csak 2006-ra várható, hangzott el a szerdán megtartott Magyar Hírközlés konferencián.
A mobiltelefon felhasználók várhatóan 2006-tól érhetik el a harmadik generációs mobilkommunikációs szolgáltatásokat, mondta Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke szerdán a Magyar Hírközlés 2004 konferencián Budapesten. Az NHH még augusztusban kiírja az erre vonatkozó UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) tendert. A pályázat beadásának határideje 2004 november eleje, a döntés pedig decemberben születik meg.

A frekvenciasávok felhasználási szabályainak módosításáról szóló miniszteri rendelet módosítása, amely feltétlenül szükséges az UMTS szolgáltatáshoz, már megtörtént, mondta el a konferencián Jambrik Mihály, az informatikai és hírközlési tárca közigazgatási államtitkára.

Elhangzott az is, hogy a frekvenciák használata nem koncessziós alapon, hanem a sávhasználati jogosultság átadásával valósul meg. A konferencián jelenlévő mobiltelefon szolgáltatók közlése szerint elégedettek a 3G tender kidolgozásának folyamatával. Wolfgang Engler, a T-Mobile Magyarország vezérigazgató helyettese elmondta: nem tartanak attól, hogy új szolgáltató lép a piacra. Ove Fredheim, a Pannon GSM vezérigazgatója kifejtette: azt szeretnék, ha a hatóság olyan feltételrendszert dolgozna ki, ami alapján nem adható az új belépőnek kedvezmény.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!