Miklós
-7 °C
2 °C

Fogamzásgátló SMS katolikusoknak

2002.02.07. 11:13
Egyre több lengyel nő iratkozik fel arra a rövid szöveges üzenetekkel operáló mobil szolgáltatásra, amely legtermékenyebb napjaikon figyelmezteti őket, hogy a szex nem kívánt terhességhez vezethet.
A kilencven százalékban római katolikus lengyelek között kevéssé népszerű fogamzásgátlási módszer a tabletta vagy a kondom - szemben a naptármódszerrel, amely bebetonozta magát a toplista első helyén.

Spanyol-bájgúnáros-naptár-módszer
A feltalálók alapján Ogino-Knauss módszerként is ismert metódus lényege, hogy a nő termékenysége kiszámítható a menstruációs ciklus hossza alapján: a legtermékenyebb napokon az önmegtartóztatás így 15 százalékre csökkenti a nem kívánt terhesség esélyét (az óvszer ezen a téren nagyságrendekkel eredményesebb).

Annak, aki akar, és annak, aki nem

A lengyelek nők a bonyesz táblázatkezelés helyett kényelmes SMS értesítő formájában fizethetnek elő az egyik lengyel mobilszolgáltatónál a naptármódszerre.

A ciklus adatait és a mobilszámot a vállalat honlapjába kell betáplálni - ezt követően havi három rövid szöveges üzenet figyelmezteti az előfizetőt, mely napokon tartózkodjon reszeléstől.

A szolgáltatás természetéből következően kiváló segítség azoknak, akik teherbe kívánnak esni, vagy meg akarják tréfálni ismerősüket.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.