Irén, Írisz
6 °C
16 °C

Új Nokia mobilok a CeBIT-en

2002.03.13. 12:50
Szórakoztatóbb, multimédiásabb alaptelefonokkal, divattelefonokkal, egy újabb Kommunikátorral és a Star Wars-szal mutatkozott a piacvezető finn mobilgyártó Hannoverben.
A világ vezető mobilgyártója hétfőn bemutatta 2002-es szezon új készülékeit a hannoveri CeBIT-en. Az új telefonok több hálózatot támogatnak több sávszélességben és több szórakoztató szolgáltatást rejtenek - ilyen például a multimédiás üzenetküldés - amelyek kellő kihasználása érdekében a George Lucassal és a Star Wars pretrilógiával szerződtek a finnek.

Nokia 3410

3410 Az Expression kategória új modellje egy kupac új szórakoztató szolgáltatást támogat a Java 2 Micro Editionnek köszönhetően. A Java mobil eszközökhöz könnyített változata a WAP tartalmakba csempész animációt, illetve lehetővé teszi, hogy atulaj virtuális állatot tartson a telefonján - a 3410 külön 150 kilobájtos memóriával rendelkezik a Java alkalmazások kiszolgálására.

A készülék emellett három dimenziós grafikai feldolgozó rendszerrel is rendelkezik, amely egy 3D képernyővédő formájában demonstrálja magát. Illetve egy képszerkesztő alkalmazással is ellátták, amellyel képeket lehet szerkeszteni és másoknak elküldeni. A Nokia 3410-est 2002 második negyedévében kezdik árusítani Európában és a vadregényes Afrikában.

Nokia 3510

3510 A 3510 ugyancsak az Expression kategóriában indul. Főbb erényei: GPRS elérés, többszólamú MIDI csengőhang, és MMS (multimedia messaging system). A jó hangminőségű csengőhangokat üzenet formájában fogadhatja és küldheti.

A telefon öt beépített játékkal rendelkezik, amelyeket a négy irányba görgethető gombbal ellátott Xpress-on előlappal még eredményesebben lehet játszani. A 3510-es kijelzője képes a csengőhang ritmusára villogni - a készülék 2002 második negyedévében mutatják be Európában és a napsütötte Afrikában.

Nokia 6310i

6310i A klasszikus vonalat képviselő 6310i háromsávú (900,1800,1900), GPRS-en keresztül WAP-ol, HSCSD-n keresztül le- és feltölt, és Bluetooth-al kapcsolódik bármihez és futtatja a korábban említett mobil Javát is.

A 6310i-t mobil pénztárca alkalmazással is ellátták, amely segítségével interneten hajthat végre elektronikus aláírással hitelesített vásárlást és egyéb tranzakciókat. A készülék 2002 második negyedévében mutatkozik be világszerte, így például Afrikában is.

Nokia 7210

7210 A finnek a város szívét veszik célba a divattelefon vonal új tagjával. A 7210-es a fentebb bemutatott készülékekhez hasonlóan öt kontinensen három sávban kapcsolódhat a GSM és GPRS hálózatokhoz, Javával és MMS-sel szórakoztat és mindezeken túl nagy felbontású 4096 színű kijelzővel, és sztereő FM rádióval rendelkezik.

A 7210-esben mutatkozik be először a Nokia által fejlesztett csatlakozó, a Pop-Port, amellyel például jó minőségű zene küldhető mobilról sztereó hangszórókra. A 7210-est 2002 harmadik negyedévében forgalmazzák Európában és az egzotikus Afrikában.

Nokia 9210i

9210i Új taggal bővült a legendárius Kommunikátor család. A huszonöt dekás tárgy belsejében 32 bites ARM RISC processzor, 40MB memória, illetve a Symbian OS helyezkedik el, amelynek elsősorban a hálózati képességeire gyúrtak rá. A készülék böngészője a WAP-ot és a HTML 4.01-es szabványokat támogatja, ezeken túlmenően elbír a Javás tartalmakkal, a FlashPlayer révén a Macromedia Flash 5-ös vektoranimációkkal, a mobilizált RealOne Player segítségével hálózatban mozgóképet és hangot játszhat le.

A júzerek a VPN szolgáltatás segítségével virtuális helyi hálózatot állíthatnak fel, amelyet vállalati felhasználók az IPSec kliens segítségével a kiépített helyi hálóhoz is csatlakoztathatnak.

Mindezek mellé egy felpattintható tartozék segítségével GPS-sel, vagyis műholdas helyzetmeghatározó rendszerrel tovább überesíthető a 9210i, amely 2002 második negyedévétől szerezhető meg Európában és az Afrika közelében található Ázsiában.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.