Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Olcsó mobilszolgáltatást indítana az EasyJet

2005.01.04. 10:01
Az EasyJet fapados légitársaság a T-Mobile-lal tárgyal egy alacsony költségű mobilhálózat kiépítéséről. A szolgáltatás elsőként Nagy-Britanniában indulhat el.

A fapados légitársaságként nagy sikert aratott EasyJet alapítója bevallotta, hogy tárgyalásokat folytat a Deutsche Telekom mobilszolgáltató leányvállalatával, a T-Mobile-lal egy alacsony költségű mobilhálózat kiépítéséről előbb Nagy-Britanniában, majd számos más európai országban.

Az EasyJet vezetője, Stelios Haji-Ioannou egyelőre üzleti titokra hivatkozva nem tudott tényeket mondani a megbeszélésekről a német Tagesspiegel napilapnak adott interjújában, melyet a CBS Marketwatch idézett. Azt azonban elárulta: abból, hogy T-Mobile telefont használ Nagy-Britanniában, ki lehet találni, kivel tárgyalt Németországban.

Interneten rendelhető

A szigetországban egyelőre nem tudni, mikor indul a szolgáltatás, de korábban márciusról szóltak a hírek. Az EasyJet már szerződést is kötött a dán TDC-vel, mely a viszonteladási megállapodás értelmében a T-Mobile nagy-britanniai hálózatát használhatja, kizárólag telefonálásra, valamint sms-ek küldésére és fogadására.

A költségeket úgy tartják alacsonyan, hogy az előfizetők csak sim-kártyát kapnak, amely nem jár sem készülékvásárlási kedvezménnyel, sem előfizetési díjjal. A sim-kártyát az interneten lehet megrendelni, és ugyanígy lehet beszélgetési időt vásárolni. A cég tehát nem üzemeltet drága márkaboltokat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.