Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Egyetemi előadás a mobilon át

2003.06.30. 11:57
A Regensburg egyetem hallgatói az előadásokat hamarosan otthonukban vagy akár utazás közben is nézhetik és hallgathatják. A forradalmi áttörés sikerét csak a hatalmas telefonköltség áshatja alá.
A gazdasági informatikai tanszék Európában egyedülálló projektje lehetővé teszi, hogy a felhasználók a mobiltelefon segítségével élőben vagy videofelvételről kövessék nyomon az előadásokat.

Regisztráció és részvétel mobilon

A német Focus magazin beszámolója szerint az őszi félévtől indul a "Videovorlesung auf dem Handy". Aki telefonon át "ülne be" az előadóba, az egyetem WAP oldalán keresztül bejelentkezhet a kívánt órára, majd a telefon képernyőjén követheti az órát.

"A mobil technológia alkalmazásával az egyetemisták értelmesebben is eltölthetik az idejüket" - jelentette ki a lapnak Franz Lehner, az egyetem professzora.

Az viszont kérdéses, hogy a távollét luxusát a hallgatók megengedhetik-e maguknak. Egy 90 perces előadás mobil végignézése, -hallgatása ugyanis körülbelül 50 eurós telefonköltséggel jár. Lehner professzor ígéretei szerint azonban készülnek majd rövidebb, így kedvezőbb árú összefoglalók is.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.