Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Alkalmazottak követése mobiltelefonnal

2003.12.07. 19:55
Az Egyesült Királyságban az elmúlt hetekben több olyan szolgáltatás is elindult, melyek mobiltelefonok követését vállalják az ország területén belül. Természetesen a mobiltelefonok követése egyet jelent tulajdonosaik mozgásának megfigyelésével - legyen az egy éjszakába elengedett tinédzser, vagy egy késésben lévő szállító.
Az egyik ilyen szolgáltatást nyújtó cég, a Mapaphone a nyomkövetést házasította össze az online térképekkel (www.mapminder.co.uk), melyek hoteleket, éttermeket és más, érdeklődésre számot tartó helyeket is feltüntetnek, önmagában is magas színvonalon álló szolgáltatást jelentve.

Versenytársa, a 192.com a PhoneTrack szolgáltatást dobta piacra, amit a GPS egyszerűbb és olcsóbb alternatívájaként reklámoz. Mindkét rendszer háromszögeléssel határozza meg a négy mobiltávközlési cég által üzemeltetett hálózatokon belül a telefonok helyét.

Csak engedéllyel

Persze az ilyen megfigyelés kissé korlátozott, ugyanis a munkaadóknak írásos engedélyt kell kérniük alkalmazottaiktól, mielőtt megfigyelnék mozgásukat. Az inkább üzleti vállalkozásokra összpontosító Mapaphone szolgáltatásának havidíja tíz font, de ha valaki a térképet is használni akarja, akkor további 2,95 fontot is ki kell fizetnie havonta. Az inkább magánembereket megcélzó 192.com öt fontért kínálja szolgáltatását minimum hat hónapra szóló szerződés megkötésével.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!