Gerzson
1 °C
10 °C

Tetvészkedés telefonon

2002.01.01. 10:54
Brit kutatók szerint a kapcsolattartás és -építés tekintetében a mobiltelefonon folytatott csevegés nagyban hasonlít a majmok köreiben elterjedt közösségi kurkászáshoz.
Az oxfordi társadalomkutató intézet antropológusai kutatásaik alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a csevegés és a tetvészkedés a két közösség tagjainak életében hasonló feladatokat lát el. Véleményük szerint az emberek a mobiltelefonok, a majmok pedig a közösségi kurkászás segítségével tartják "fajtársaikkal" a kapcsolatot, oldják meg problémáikat és kötnek barátságot.

Kate Fox, a kutatóintézet egyik munkatársa kiemelte: a csevegés nem haszontalan időtöltés, hanem szerves része evolúciós fejlődésünknek. "Az emberi beszéd részben azért fejlődött ki, hogy lehetőséget adjon számunkra a kapcsolattartásra, csevegésre. A maroktelefonok ezt a létfontosságú tevékenységet tovább erősítik és hangsúlyozzák, lehetővé téve, hogy az ember bármikor, bárhol, bármilyen körülmények között kapcsolatban tudjon lépni társaival" - fejezte be a BBC-nek tett okfejtését Fox.

Teneriffe - Loro Park

Teneriffe és Spanyolország legmagasabb pontja a Teide ami a hasonló nevű Nemzeti Parkban terül el.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!