Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Filmnézés a mobilon

2005.03.07. 11:53
A 3G-s mobilhálózatok nálunk még meg sem jelentek, a világ fejlettebb részein már az utódon, a HSDPA-n dolgoznak. Két dél-koreai cég is elkészítette készülékét, az LG már egy sikeres teszten is túl van.
Az LG Electronics tesztelte következő generációs mobiltelefon-szolgáltatását, a HSDPA-t. A kísérlet sikerrel zárult. A dél-koreai társaság partnere a fejlesztésben a kanadai Nortel Networks volt.

Lehetőségek tárháza

A szolgáltatásnak köszönhetően a jövőben már valóban nem jelent majd gondot a vizuális kommunikáció, de mindennapos lesz az is, hogy menet közben játszunk a hálózaton keresztül, vagy éppen csúcsminőségű tv-műsort nézünk a vonaton ücsörögve.

A tesztet a Nortel francia laborjában végezték, ahol az LG készüléke minden további nélkül töltötte le 1,4 megabites másodpercenkénti sebességgel a videókat és hangfájlokat. Persze ez még önmagában kevés, az elődnek számító, és Magyarországon hamarosan megjelenő 3G már két megabites sebességre képes. Ugyanakkor a HSDPA még csak tesztfázisban működik, majdani adatátviteli sebessége 14 megabit lesz másodpercenként.

Az LG szeretne első lenni az újgenerációs szélessávú mobilhálózatok piacán, ennek érdekében már januárban szövetségre lépett a Nortel Networksel, hogy közös erővel fejlesszék tovább termékeiket. Az LG készülékein dolgozik, míg a kanadai cég a kommunikációs hálózat fejlesztésével van elfoglalva. Eközben a Samsung is bejelentette, hogy hasonló készüléke rövidesen bizonyíthat. A társaság reményei szerint a világ legnagyobb technikai kiállításán, a Cebiten mutatja be készülékét, valamint az ehhez kapcsolódó, saját fejlesztésű hálózatot is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.