Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Ünnepi kapacitásnövelés a mobilszolgáltatóknál

2003.12.22. 12:02
A mobiltelefon-szolgáltatók azon túl, hogy - az év végi SMS-rohamok miatt - növelik kapacitásukat, különböző hűségerősítő akciókat is indítanak.
Az SMS-küldés szempontjából valamennyi ünnepnap kiemelkedő, ezen belül mégis 24. és 31. a csúcs, mondták a Westelnél. Tavaly december 24-én közel öt és félszeres, december 31-én közel négyszeres, január 1-jén pedig közel kétszeres volt a napi összes SMS-forgalom egy átlagos hétköznaphoz képest.

Szilveszteri csúcs

Az előfizetők által elküldött üzenetek száma 24-én és 31-én meghaladta a 15,5 milliót, szilveszterkor pedig alig 2 óra leforgása alatt 1,8 millió SMS-t küldtek a Westel ügyfelei, azaz közel annyit, mint máskor 24 óra alatt.

Hagyományos és újszerű ünnepi recepteket, karácsonyi háttérképeket, valamint fenyőfa-összeállításokat, többszólamú csengőhangokat, játékokat, képes üzeneteket, telefonon nézhető és olvasható képregényeket - egyebek mellett ezeket a speciális tartalmakat kínálja a Westel az ünnepek idején a 777mobil WAP-portálján keresztül ügyfeleinek.

Az év végi "rohamra" mintegy másfél-kétszeres kapacitásnöveléssel készül a Vodafone. Karácsonykor az év közben megszokottnál átlagosan 3-4-szer több SMS-t és MMS-t küldenek, illetve ennyiszer több beszélgetést folytatnak le az emberek a hálózaton keresztül; emellett kisebb mértékben a GPRS-forgalom növekedése is várható. A csúcs azonban szilveszterkor lesz, amikor akár a normális 5-6-szorosára is emelkedhet a forgalom, mondták a vállalatnál.

Garfieldes MMS

A Vodafone 2002 decemberében 810 ezer ügyféllel rendelkezett, ma ez a szám 1,3 millió. A két ünnep közötti egy év alatt az SMS-ek száma megduplázódott, az egy ügyfélre jutó üzenetek száma pedig 10 százalékkal nőtt. A vállalat több tízezres, Vodafone live!-val rendelkező ügyfélköre az ingyenesen elérhető téli képek mellett karácsonyi és újévi Garfield MMS-eseket küldhet. Aki pedig szeretne otthonról egy kicsit kimozdulni, az a karácsonyi és szilveszteri programok, könnyű- és komolyzenei koncertek között válogathat, például a szilveszteri bulik listáját is le lehet kérni.

Ha a Pannon GSM számlás ügyfelei karácsony előtt Ausztriában járnak, telefonjukat érdemes a ONE hálózatára állítaniuk. December 13. és 24. között ugyanis egyetlen ebből a hálózatból küldött SMS-ükért sem kell fizetniük. Ráadásul az ajánlat korlátlanul érvényes, azaz minden időszakban, tetszőleges számú és bármely hálózatba küldendő szöveges üzenetre vonatkozik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!