Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Mobilos turisztikai rendszer épül

2005.12.18. 09:19
Kis- és középvállalatok értékesítési lehetőségeit növeli meg az uniós Aladdin projektben kifejlesztett mobilos információs rendszer.

Mobiltelefon alapú turisztikai információs rendszert alakít ki egy európai uniós projekt magyar konzorciumi partnereként a Veszprémi Egyetem Turizmus Tanszéke és az Atlasz World Travel. A hat országra kiterjedő 1,2 millió eurós projekt két év alatt készül el.

Bővül majd a turisták által elérhető, helyspecifikus és testre szabott információ mennyisége, könnyebb lesz az idegenvezetők munkája, a helyi szolgáltatóknak meg több értékesítési lehetőségük lesz, mert egy rugalmas és könnyen használható marketing-csatorna áll majd a rendelkezésükre.

Az úgynevezett Aladdin projekt elősegíti a kis- és középvállalkozások bekapcsolódását a technikai fejlesztési folyamatokba, és támogatja versenyképességük javulását.

Az Aladdin - Mobil Desztináció-Management kis- és középvállalkozások részére című EU-pályázat az Európai Unió 6. kutatási keretprogramjából finanszírozzák. A projektet megvalósító konzorciumot a németországi ISO Software Systems nevű cég szervezte és vezeti. Vele együtt tíz partner vesz részt a konzorciumban, köztük hat kis- és középvállalkozás, valamint négy oktatási és kutatási intézmény.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.