Auguszta
5 °C
22 °C

Mobiltévé és univerzális csatoló

2005.11.10. 17:34
Magyarországon is bemutatta új multimédiás és üzleti készülékeit a Nokia. Az elképesztő újításokat tartalmazó N és E sorozat 2006 elején megjelenő modelljei közül mutatjuk be a legérdekesebbeket.

Nokia N92

Szórakoztató jövőre készülnek a finnek: szakértőik szerint nagyon sokan nézik majd a 2008-as pekingi olimpia közvetítését mobiljukon. Jelenleg számos gazdagabb ázsiai és nyugat-európai országban, valamint Ausztráliában és az Egyesült Álllamokban tesztelik a mobilos tévézést lehetővé tevő DVB-H hálózatot, és az ilyen kütyükhöz juttatott szerencsés résztvevők jelentős része állítólag szívesen megvásárolná a készüléket és előfizetne a szolgáltatásra. A mobil kijelzője 2,8 inch átmérőjű, tizenhatmillió különféle színt tud megjeleníteni, és legfeljebb két gigabájtos memóriakártyát támogat, amelyre két órányi adást tud rögzíteni.

Nokia N80

Elkerülték a Nokia mérnökei a 7650 megtervezésekor elkövetett hibákat, a szétcsúsztatható N80 gombjai ugyanis nagyok és könnyen nyomkodhatók, egyedül az érthetetlen, hogy a három megapixeles kamerát miért nem a felső részre helyezték, ahol összecsukott állapotban védve lenne. A Nokia állítása szerint ez a világ első olyan kézikészüléke, amely támogatja az Universal Plug and Play szabványt, azaz drótnélküli hálózaton különféle driverek telepítése nélkül ráköthető azokra a tévékre, számítógépekre és nyomtatókra, amelyek támogatják a szabványt.

Nokia E61

Sokat utazó üzletembereknek készítették ezt a széles és lapos készüléket, hiszen olyan szoftverek vannak rajta, amelyek szinte bármilyen hálózaton át eljuttatják az emaileket a kütyüre. Parányi ujjú embereknek bizonyára jól jön a gépeléshez a teljes qwerty gombsor is, és ehhez hasonló eddig nem volt a Nokiánál, néhány komoly vetélytársánál (Blackberry, HP) azonban már igen. A nagyvállalati környezetbe szánt E-modellek felhasználói nemcsak gsm vagy 3G hálózaton tudnak telefonálni, hanem wifi hotspot közelében az interneten is.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.