Judit
3 °C
6 °C

Tévé a mobilban

2003.06.13. 09:13
A Samsung valódi tévékészüléket épített a legújabb mobiltelefonjába, amely közvetlenül az adótornyok jeleit fogja, így percdíjak fizetése nélkül lehet rajta tévét nézni.
A mobilos tévézés eddig drága mulatság volt, mert a felhasználók legfeljebb az interneten keresztül tudták elérni az élő adást. A dél-koreai Samsung SCH-X820 telefonja beépített rádiós vevőegységgel rendelkezik, ezért a felhasználók közvetlenül az adótornyok által sugárzott jeleket tudják fogadni készülékükön. Ez magyarán annyit jelent, hogy a helyi VHF/UHF csatornák adását ingyen tudják megtekinteni.

A TV-telefon nagy teljesítményű antennája a Samsung hivatalos közleménye szerint "igen jó minőségű" adást képes fogni. A mobil belső TFT-LCD kijelzője 262 000 színt képes megjeleníteni, 176 x 200 képpontos felbontásban. A készülék automatikusan állítja be a csatornákat, és az adás kilencven fokkal elforgatva is lejátszható. A felhasználó ötven képkockát menthet el az adásból háttérképnek vagy képüzenetnek. Az SCH-X820 alapakkumulátora (780mA) 115 perc folyamatos használatot, 65-190 óra készenléti időt tesz lehetővé.

A Samsung sajtóközleménye szerint a multimédiás termékpalettájukon most már van kamerás, videofelvevős és televíziós készülék, és hamarosan megjelennek egy azonnali zeneletöltésre képes telefonnal is. A Koreában már kapható, CDMA-rendszerű telefon átszámítva százhuszonnyolcezer forintba kerül.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.