Miklós
-7 °C
4 °C

Valódi telefonszámokat is felhív a Skype

2004.06.29. 11:00
Az internetes fájlcserélő technológián alapuló Skype telefonhálózata központi szerverek nélkül működik, modemes elérésen keresztül is jó a hangminősége, ráadásul semmit sem kell fizetni érte, ha más Skype felhasználókat hívunk fel vele. A szoftver legújabb verziójával azonban már vonalas és mobil számok is felhívhatók, amiért már persze fizetni is kell.
Niklas Zennström, a Skype vezérigazgatója néhány héttel ezelőtt az internetes kommunikációval foglalkozó VON Europe konferencián bejelentette a SkypeOut elnevezésű tervüket, amely összeköti internetes telefonhálózatukat a hagyományos vezetékes és rádiós telefonhálózatokkal. Azt azonban elfelejtette közölni, hogy ez a funkció a szoftver legújabb, június közepén bemutatott verziójában már megtalálható lesz.

#alt#

A hagyományos telefonszámok felhívása igen egyszerű: a felhasználó a Skype weboldalán hitelkártyával feltölti az egyenlegét, és a befizetett összegért cserébe bármikor és bárhonnan telefonálhat. A magyarországi vezetékes számok 0,034 euróért, a mobil számok 0,184 euróért hívhatók, azaz körülbelül kilenc illetve negyvenhat forintért. Viszont számos ország, például Argentína, Ausztrália, Kína és Spanyolország alig három és fél forintért felhívható.

Béta

Az új telefonhívás-funkció, miként maga a szoftver is még csak béta tesztváltozat, tehát a előfordulhat, hogy a vonalak nem elérhetők, rossz hangminőségűek, vagy bizonytalanul működnek, viszont a készítők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a külső cég által kezelt hitelkártya-tranzakciók teljesen biztonságosak legyenek.

A Skype kipróbálásához mindössze le kell tölteni a szoftvert a cég weboldaláról, és a számítógépet mikrofonnal és fülhallgatóval kell felszerelni. Sajnos a Skype Pocket PC operációs rendszeren működő változatával még nem lehet valódi telefonszámokat felhívni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.