Irén, Írisz
6 °C
15 °C

A Westel beszáll a tarifaversenybe

2003.08.15. 09:48
Az élesedő mobilpiaci versenyben a mobilszolgáltatók sorra jelentik be új, kedvezőbb tarifájú díjcsomagjaikat. A Vodafone és a Pannon után csütörtökön a Westel jelentette be, hogy szeptembertől olyan új díjcsomagot kínál, ahol a westeles és belföldi vezetékes számok egész nap 33 forintos, más hazai mobilhálózat ügyfelei pedig 39 forintos percdíjjal hívhatók.
Vélhetően az egyre fokozódó piaci verseny késztette a mobilszolgáltatókat arra, hogy a normál tarifáiknál lényegesen kedvezőbb díjcsomagokat dobjanak piacra. Megfigyelők szerint a jelenlegi 70 százalék körüli penetráció után, vagyis a piac telítődéséhez közeledve, egyre élesebb versenyt folytatnak a szolgáltatók az ügyfelek megszerzéséért. Ennek szellemében a Vodafone és a Pannon után most a Westel is bejelentette legújabb díjcsomagját, amelynek tarifái versenyképesek a másik két szolgáltató hasonló ajánlatával.

Olcsó kártyák

Először a Vodafone lépett, amikor néhány hete piacra dobta a Vitamax Uno tarifacsomagját, amellyel hívásiránytól és időszaktól függetlenül percenként 39 forintért lehet telefonálni. Ezt követően a Pannon alakította át a Praktikum Perfekt csomagját, ami a konkurenciához hasonlóan működik, itt azonban percenként bruttó 36 forintba kerül egy hívás.

A cégek különböző csomagjai nehezen összehasonlíthatóak egymással, illetve a szolgáltatók egyéb kínálataival, így tehát csak jelzésül szolgálhat, hogy például a Pannon Praktikum Classic csomagjában csúcsidőben - minden hívásirányban - 95 forintért, míg a kedvezményes időszakban 40 forintért lehet telefonálni.

Két tarifa

Csütörtökön pedig a Westel jelentette be, hogy szeptember 1-jétől Domino Nap néven olyan új díjcsomagot kínál, ahol a westeles és belföldi vezetékes számok egész nap 33 forintos, más hazai mobilhálózat ügyfelei pedig 39 forintos percdíjjal hívhatók.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.