Piroska
-12 °C
-2 °C

Számítógépes játékok a tévén

2004.01.07. 17:32
Hamarosan megjelenik az ApeXtreme játékkonzol, amelyen az összes népszerű számítógépes játék futtatható. Elemzők szerint a hibrid rendszer nehezen érhet el sikereket a játékkonzolok piacán.
Az Apex Digital játékgépe a tervek szerint rengeteg előnnyel indulni, hiszen a gép már a piacra dobás pillanatában kétezer játék futtatására lesz alkalmas. A gyártónak pedig nem kell majd szoftverfejlesztéssel bajlódnia, mivel évente több száz új számítógépes játékot dobnak piacra. A gyártó ígérete szerint a gép automatikusan telepíti és beállítja a lejátszóba helyezett szoftvereket.

PC a konzolban

Az új játékkonzol tulajdonképpen egy tévére csatlakoztatható számítógép, amely hagyományos operációs rendszer helyett a Windows XP beágyazott rendszerét használja. A gépbe 1,4 gigahertzes Via processzort, Via DeltaChrome grafikus processzort és 40 gigabájtos háttértárat építettek.

Az ApeXtreme a Digital Interactive Systems (DISC) által gyártott különleges BIOS chipre épül, amely lehetővé teszi a gép konzolként való működtetését. Curtis Kaiser, a DISC szóvivője szerint a gépeket azoknak szánják, akik a parányi monitorok helyett hatalmas méretű tévéken szeretnének játszani.

Erős mezőny várja

Elemzők szerint az ApeXtreme nem számíthat sikerre a konzolok piacán, mivel kétszer drágább a Microsoft Xbox és a Sony Playstation 2 konzolnál. Ráadásul a gép teljesítménye egyáltalán nem kimagasló, pedig a legújabb játékok futtatásához mindig a lehető leggyorsabb hardverre van szükség. Schelley Olhava, az IDC elemzője úgy véli: komoly kihívás lesz meggyőzni a játékosokat arról, hogy ezentúl a nappaliban, egy szerényebb teljesítményű gépen játsszanak a kedvenc játékaikkal.

P.J. McNealy, az American Technology Research elemzője a Cnetnek úgy fogalmazott: a Microsoft már megtapasztalhatta, hogy a piacvezető Sony milyen komoly ellenfél.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.